Beşikdüzü'nün mahallelerinde kar kalınlığı 1,5 metreyi aşması sonucu belediye ekipleri dozer, greyder ve kepçelerle olağanüstü karla mücadele gerçekleştiriyor. Gece geç saatlere kadar çalışmalar devam ediyor. Bilhassa elektrik arızalarının giderilmesi ve hasta vatandaşlara yardım edilmesi hususu daha ön planda tutuluyor.

Karla mücadele ilçenin her mahallesinde devam ederken, mahallelerde yaklaşık 1,5 metreyi aşan kar nedeniyle dozer ve beraberinde greyder desteğiyle yollar ulaşıma açılıyor. Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Göreve geldikten sonra makine parkımızı tamamen yeniledik, ayrıca karla mücadele araçları da makine parkımıza kazandırdık. Belediye olarak kışa hazırlıklıydık. İki gündür devam eden yoğun kar yağışı sonrası bütün ekiplerimiz tüm mahallelerimizin yollarına ulaşıma açmak için çalışmalarımızı gece-gündüz sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Yüksek mahallelerde oturan vatandaşlar, yoğun kar yağışı sonrası kar kalınlığının 1,5- 2 metreyi bulmasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını, ancak belediye ekiplerinin olağanüstü çalışmalarından çok memnun olduklarını dile getirerek belediye başkanı Bıçakçıoğlu’na ve ekiplerine teşekkür ettiler.