Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Trabzon Kitap Fuarı’nın 6.’sı, Varlıbaş Alışveriş Merkezi’nde bugün açılışını yaptı. 

Fuar açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdür Orhan Çevik, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda öğrenci, öğretmen ve kitapsever katılım gösterdi.

Fuar açılışı öncesi Trabzon Büyükşehir Belediye Mehteran takımının verdiği müzikal ziyafetin ardından, etkinlik İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. 

Etkinlikte ilk konuşmayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun yaptı. Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi. 

KİTAP SEVGİSİ İNSANI İNSAN YAPAN EN BÜYÜK FAKTÖRDÜR

Süleyman Varlıbaş’a, bando takımımıza teşekkürlerimizi ifade ederken; bugün Yeni Zelanda’da yaşanan katliamı şiddetle kınıyoruz. Onların mekanlarının cennet olmasını temenni ederken, tüm devletlerin millet ve halklarına barış içinde yaşamalarını, aşılamalarının zamanı gelmiştir demeyi bir vazife biliyoruz. Son olarak evlatlarımıza, gençlerimize barışın kardeşliğin yolu sizin notebook’larınızda da gösteriliyor, en kısa zamanda önünüze getiriyorsunuz ama biliniz ki kitap kokusu, sevgiyi ve saygıyı geliştiren en büyük adımlardır. Kitap sevgisi, kitap merakı insanı insan yappan en büyük faktördür. Buraya teşrif eden öğretmenlerimiz bizi böyle yetiştirdiler. O bakımdan, kitap sevgisini buraya teşrif eden öğrencilere, anne ve babalara, ve bütün katılımcılara Trabzon için teşekkürlerimi sunarken, sayın valimizi kürsüye davet ediyorum.

USTAOĞLU: HANGİ DİNDE OLURSA OLSUN...

Yeni Zelanda’da şehadete yürüyen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Arzu ve isteğimiz, dünyanın neresinde ve hangi dininde olursa olsun yaşanmaması. Ben bu vesile ile bu kitap fuarının ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Anne babalar çocuklarını alıp burada kitaplarla haşır neşir olmalılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile açılan Trabzon Kitap Fuarı, 19 Mart’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.