61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL HABER

Trabzon’da bir fındık tüccarı, yüzlerce kişinin umudunu alıp sırra kadem bastı. Arsin İlçesi’nde yıllardır fındık tüccarlığı yapan S.Y. İsimli  tüccar ile ilgili birkaç gündür ilçede ‘Durumu kötü, battı’ şeklinde dedikodular yayılıyordu. 

Ve acı gerçek bu sabah gün yüzüne çıktı.

İddialara göre; Bugün ödeme almak için fındık tüccarının iş yerine giden fındık üreticileri iş yerinin kapalı olduğunu görünce neye uğradıklarını şaşırdılar. Tüccarı aradıklarında telefonunun kapalı olduğunu anladılar. 

Aile bireylerine de ulaşamayan fındık üreticileri soluğu tüccarın evinde aldılar. Fakat komşuları tüccarın gece geç saatlerde ailesiyle birlikte evinden ayrıldığını öne sürdü. 

Bir diğer iddia ise S.Y’nin alacaklıları tarafından kaçırılmış olabileceği yönünde. 

Alacaklı fındık üreticileri iflas eden S.Y’nin bulunması için karakola başvurdu. 

Öte yandan yaklaşık 8 milyona yakın alacağı olan yüzlerce üreticinin birçoğunun elinde S.Y’ye fındık verdiklerine dair belge olmadığı bu nedenle de alacaklı olduklarını ispat edemeyeceği ifade ediliyor. 

Trabzon’da yüzlerce kişinin belki düğün, belki ev, belki hayalini kurduğu farklı bir planını alıp kaçtığı iddia edilen S.Y isimli tüccar yakalandığında tüm gerçekler gün yüzüne çıkacak.