Trabzon Büyükşehir Belediyesi yapılan program dahilinde asfaltlama çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 4 ayrı ekiple asfaltlama yapan Büyükşehir Belediye ekipleri 8 mahalleye hizmet veren 8 km’lik Araklı Yeşilyurt grup yolunda asfalt serme çalışmalarını sürdürüyor. 6 bin 500 asfalt serilecek yolda ekipler bugüne kadar 2 bin ton asfalt döktü. 
Büyükşehir Belediye ekipleri ayrıca Çaykara Taşlıgedik Mahallesi’nde 1.5 km’lik yolu asfaltlayarak hizmete sundu. Hayrat ilçesi merkez ve mahallelerinde de asfaltlama çalışmalarına sürdüren Büyükşehir Belediyesi Kurtuluş Mahallesi asfaltını tamamladı. 
Asfaltlama çalışmalarından vatandaşlar oldukça memnun kalırken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu belirledikleri programlar dahilinde vatandaşlara en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu 2015 asfalt sezonunda 220 bin ton asfalt hedefi ile yola çıktıklarını ve yoğun talep üzerine hedeflerini 300 bin tona çıkardıklarını ifade ederek, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla şehir genelinde yaklaşık 175 bin ton asfalt serdiklerini söyledi.