Devlet Bahçeli'nin karşısına resmen aday olduğunu açıklayan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı 'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu.

Geçtiğimiz hafta Anadolu Kültür Merkezi 'nde coşkulu bir kalabalıkla MHP Genel Başkanlığı 'na adaylığını açıklayan Koray Aydın Fatih Altaylı 'nın sorularını yanıtladı.

Adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Koray Aydın, konuşmasının genelinde MHP Lideri Devlet Bahçeli 'yi eleştiren sözler kullanırken kendisi hakkında merak edilen sorulara da içtenlikle cevap verdi. Koray Aydın canlı yayında şunları söyledi:

TEMİZ ÇIKTIM


Kimsenin yapmadığını yaptım. Hem milletvekilliğinden hem de bakanlıktan istifa ettim. Benim verilmeyecek bir hesabım yok dedim ve bakanlık zırhına sığınmıyorum, gelin araştırın bir şey varsa hesabını vereyim dedim. O dönem bir hesap verdik. AKP iktidara geldikten sonra benim üzerimden MHP 'yi vurmak için beni Yüce Divan 'a verdi. Anayasa Mahkemesi 'nde 11 tane üyenin karşısına çıktım. Meclis komisyonlarının karşısına çıktım. Böyle bir yapının içinden 3 konudan yargılandım ve 3 konudan da 11-0 oylamayla geçtim. Yani 33 tane oylamadan da temiz çıktım ve benim hakkımı teslim ettiler.

BAHÇELİ 'YE AĞIR ELEŞTİRİLER


Gücünü hep perçinleyen bir iktidar karşısındayız. Muhalefetin oyları da geriye gidiyorsa burada bir sıkıntı vardır. Bu son seçimlerden sonra MHP camiası içinde bir tartıştığı konuştuğu ve bir çıkış yolu aradığı bir dönemi yaşadık. Biz bunu tartışmaktan çıkarıp Türkiye 'nin geleceğine el koyma iddiası ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki 3 sene içinde ülkenin geleceği şekillenecek. Siyasi alanda kartların yeniden dağıtılacağı bir dönemde biz MHP 'nin başrol oyuncusu olmasını istiyoruz. Seçimlerde MHP 'nin beklenen sıçramayı yapamaması halle,durumla, mevcutla idare eden bir anlayış içine girmesi genel bir siyasi tatminsizlik yaratıyor. AKP 'nin alternatifi sağ kesimdir. MHP 'nin kendine yeniden bakması ve tanımlaması, halkın karşısına bir iddiayla çıkması gerekli. Sahaya inmiş, halkla bütünleşmiş halkın değerleri üzerinden siyaset yapan bir MHP olgusunun yaratılması lazım.

BAHÇELİ VE EKİBİ BUNLARI YAPAMADI


Devlet Bahçeli ve ekibi bunları yapmadı. Şu anda sahada bir MHP yok. MHP 'nin muhalefet tarzını da değiştireceğiz diyoruz. Biz demeç karşılığı bir muhalefet tarzının bugünkü güçlü yapıyı kıramayacağını düşünüyoruz. Halka inilmeli. Berberdeki tartışmayı, manavdaki, kahvehanede iktidarın beceremediği yapamadığı konuları tartışma konusu haline dönüştüremezseniz. Halkı inandırarak olumsuzluğa dönüştürdüğünü alanlarda taraf haline getiremezsiniz.

TRABZON 'A “KORAY AYDIN” CEZASI


Türkiye 'nin geldiği nokta itibariyle MHP 'nin bir siyasi sorumluluğu var. MHP 'de iki il kongresi yapılmadı. Biri benim milletvekili olduğum yer Trabzon, bir de Gaziantep. Trabzon biraz benden kaynaklanıyor. Delege hesabına dayalı olarak. Trabzon 'un delegelerini kullanamazsın diye ama ben Genel Başkan 'ın ortadan kaldıracağına eminim. Trabzon Türk siyasi hayatında çok önemli bir yere sahip. Bu ilin benin yüzümden cezalandırılmasına ben içime sindiremem. 14 kişinin oy kullanımıyla kongrenin neticesi değişecekse, yandık o zaman. Benim açımdan bir sorun yok. Trabzon kongresini yapılarak büyük kongrenin yapılmasının daha çık olacağını tahmin ediyorum.

CANLI YAYINDA NAMUS ŞEREF SÖZÜ VERDİ


MHP’nin yeniden yapılandırma programında hemen bir tüzük çalıştayı, arkasından bir tüzük kurultayı yapacağız. Partinin bütün antidemokratik tüzüklerini değiştireceğiz. MHP’yi demokratikleştireceğiz. Genel başkana yüzde 6’ya kadar milletvekili belirleme hakkı vereceğiz. Bu hakkını genel başkan seçimden önce ilan edecek. Geri kalanları da üyelerle ön seçim yapacağım. Ve hakim nezaretinde. Bu Türk siyasi tarihinde bir ilk olacak. Namus vere şeref sözü veriyorum. Bu hareketi özgürleştireceğim.

ÜLKÜCÜ GENÇLERİ GERİ GETİRECEĞİM


MHP tarihinin en küçük oy dilimini bu seçimde aldık. Bu sorgulanması gerekli. MHP kendi siyaset dilini kullanmıyor, MHP durgun, MHP sessiz, MHP hareketsiz… Varsa da heyecanı, o heyecanını kitlelere yansıtamıyor. MHP harikalar yarattığı örgütlenme modelleri oluşturduğu yan kuruluşlarla olan bağını kesti. Yani Ülkü Ocakları 'yla. Ülkü Ocakları bizi besleyen ana damarlardan birisiydi. Ülkü ocakları şu an yok olma noktasına geldi. Bu dinamizmi gelmesi lazım. Ben o ateşinin körünü çalıştıracağım. Orada insanlar vatan sevgisini öğreniyor, milletini öz değerlerini öğreniyorlar.. Biz kendimizi oralarda yetiştirdik. Bugün sokak denen bir olay kalmamış. Sokak mı kaldı? Buralar bir ili irfan yuvası olmalı. Ben örgütçü kimliğiyle bilinen bir insanım. Ben bunu çok kısa bir sürede yaparım. Öyle siloya falan da ihtiyacım yok. Biz oralardan geldik buralara. Bizim elimizde inanılmaz bir insan kaynağı var.

MHP 'DE KADIN ORDUSU KURACAĞIM


Benden olmuş olmamış. Bu hareketin içinden olmuş insanları çok kısa süre içinde bir araya getireceğim. Bunu sağladıktan sonra bir şey daha yapacağım. Hem kadın kollarını, hem de gençlik kollarını yeniden kuracağım. Ben MHP 'nin Gençlik kolları üyesi olarak başladım ve sonra il başkanı oldum. Oradan buralara geldim. Partide şu anda gençlik kolları yok, kadın kolları yok. Komisyon gibi ne olduğu belli olmayan bir yapı var.

Ben MHP 'de bir kadın ordusu kuracağım. Ben toplantılara eşleriyle gelmeyenleri bile toplantılara almayacağım. Tam bir kadın ordusu kuracağım. Ben salona girdiğimde salonun yarısı kadın olacak. Bunu sağlarım, sağlamak zorundayız. AKP en çok oyu kadınlardan aldı.