Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ) eski araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ile geçen yıl Trabzon'a atanan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel, İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda 'OHAL'i tanımıyoruz. İş güvenliğimiz için Ankara'ya yürüyoruz. Kamu Emekçileri Cephesi' yazılı pankart açtı.

Nuriye Gülmen yaptığı konuşmada "OHAL haklarımıza ve iş güvencemize yönelik saldırıdır. Direneceğiz, İş güvencemize sahip çıkacağız. Bizler sayıları 3 milyona yakın kamu emekçileriyiz. Bizler alın terimizle, emeğimizle öğretmen, doktor, hemşire, belediye çalışanı, vergi memuru olduk.

Geçen her yılda, dişimizle-tırnağımızla kazandığımız mesleğimizi kaybetmemek için saldırılara karşı direniyoruz. Gelinen son durumda kazandığımız haklarımızı bir bir elimizden aldılar. Sıra iş güvencemize geldi. OHAL'den önce zaten işten atılmalara, açığa alınmalara, soruşturmalara, sürgünlere başlamışlardı. OHAL ile bunu daha da hızlandırdılar" dedi.
 
Polisler, konuşmasını sürdürmekte olan Nuriye Gülmen'i eylemlerine son vermeleri konusunda uyardı. Uyarılara rağmen konuşmasını sürdüren Nuriye Gülmen ile Hatice Yüksel polisler tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Nuriye Gülmen, ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nde araştırma görevlisiyken geçen yıl yüksek lisansı tamamlama süresini aştığı gerekçesiyle rektörlük tarafından görevine son verilmişti. Gülmen, Eskişehir'de geçen yıl polisin DHKP-C örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda da gözaltına alınmıştı.

Gülmen ile birlikte 5 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Emniyet Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapan İngilizce öğretmeni Hatice Yüksel ise açığa alınmış, ardından açlık grevi yapınca tekrar görevine iade edilmişti. Yüksel'in tayini daha sonra Eskişehir'in Beylikova ilçesinden Trabzon'a çıkmıştı.