61SAAT HABER SERVİSİ - 
Yol inşaatının yapıldığı alana giden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, bir dizi eleştiriler sıraladı. 
Akçaabat Ortamahalle’nin Trabzon’un marka değerlerinden biri olduğuna dikkat çeken Kaya, “Akçaabat Ortamahalle dediğiniz zaman Trabzon’un ve Akçaabat’ın bilinen en değerli, en güzel, en marka turizm değerlerinden. Bir birinden güzel o tarihi 100 yıllık 150 yıllık evler. İnsan baktığında inanılmaz keyif alıyor.

Bu güzelliğe baktığınız zaman o çirkinlik hemen dikkatini çekiyor. Oradan yol geçiyor. Bir kısmına taş beton, bir kısmına perde beton ucube duvar yapılmış. Orada o imalatı yaparken bir kısmı taş, bir kısmı beton bu nasıl bir anlayış, bu nasıl bir mühendislik, bu nasıl bir iş. Bunu izah etmekte güçlük çekiyoruz. Bu güzelliğin içinde bu imalatı hangi akıl yaptı, yapmaya devam ediyor” dedi. 

Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti: “Gerçekten hiç yakışmıyor. Bu tarihi değere, bu güzel görüntüye bu çirkinlik asla yakışmıyor. Dünyanın bir çok ülkesinden yüzlerce insan, Türkiye’nin muhtelif yerlerinden binlerce insan gelip bu güzelliği görmek için burayı ziyaret ediyor. Ama her birinin ortak tespiti ki bizlerde o tespiti yaptık. Baktığınız zaman o duvarın çirkinliği. Yazık gerçekten yazık. Bunlar bizim kültür değerlerimiz. Bunlar bizim çocuklarımıza, gelecek nesillere aktarmamız gereken ortak insanlık değerleri. Yapmayın, gerçekten yazık…”