61SAAT HABER MERKEZİ-Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nde Trabzon Havalimanı bakımı ve ikinci pist ile ilgili çalışmalar nedeniyle Haziran 15 ile Eylül 15 tarihleri arasında uçuş trafiğine belli saatler aralığında veya tamamen kapatılması yönünde bir çalışma olduğu bilgisi herkesi şoke etti.

Bölgemize gelen turistlerin yüzde 80’inin şehri tercih ettiği, sezonun en önemli 3 ayı olan Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarını da kapsayan, ortaya atılan bu skandal iddia ile ilgili Trabzon’da turizmciler adeta şok oldu.

"DOĞRU OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök kendisinin de böyle bir şey duyduğunu ama doğru olup olmadığını bilmediğini belirterek "Böyle bir tarihte turizm sezonunun en verimli 3 ayında Trabzon havalimanının kapatılması yönünde bir plan olduğunu bende sadece duydum.

Ama böyle bir şeye onay verileceğini bir sanmıyorum. Kesinlikle dedikodudan ibarettir. Şayet böyle bir düşünce, böyle bir plan, böyle çalışma var ise, kasten yapılan bir şey olarak düşünmemek mümkün değil. Eğer var ise acilen bu karardan vazgeçilmesini öneriyorum.

Yani sezonun en yoğun aylarında Trabzon Havalimanı’nı saatli bile olsa uçuş trafiğine kapatmak sektöre ve şehre vurulacak en büyük darbe olacaktır.

Dediğim gibi, bende duydum ama inandırıcı bulmadım. İnşallah da doğru değildir.