61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ticaret Sanayi Odasının programıyla gittiği Amerika Programında yapılan görüşmelerle ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini bilgilendirdi. 
Amerika’da Kurvaziyer Şirketleriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Zorluoğlu, önümüzdeki yıllarda yeniden Trabzon’a Kurvaziyer Turizmini kazandırmak istediklerini söyledi. Zorluoğlu, “Geçen hafta Amerika ziyareti gerçekleştirdik. Trabzon Ticaret Sanayi Odasının programıyla Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun katıldığı bir gezi programıydı. Orada 5 gün süren ziyaret programı çerçevesinde verimli nitelendirilebileceğimiz temaslarımız oldu. 
Miami ve Orlando Şehirlerinde temaslarımız oldu. Orada ki Ticaret Odası ile temasımız oldu. Yine kurvaziyer şirketleri orada büyük faaliyet gösteriyorlar. O şirketlerle bire bir görüşmelerimiz oldu. Trabzon’da geçtiğimiz yıllarda bu faaliyet vardı. Önümüzdeki yıl tekrar başlatılması hususunda çabalarımız devam ediyor” dedi. 

GÜLCEMAL’E EĞLENCE PARKI – MEGA LUNA PARK
Gülcemal Dolgu Alanında kurulması planlanan Eğlence Parkı ile ilgili Amerika’da ki şirketlerle görüştüklerini kaydeden Zorluoğlu, projenin önümüzdeki günlerde hazırlanacağını da açıkladı. Zorluoğlu, “Orlando’da da bir fuara katıldık. Eğlence Parkı sektörüyle alakalı bir fuardı. Eğlence parkı için üretilen araçlarla bir kaç firmayla teleferik ve eğlence parkı araçlarıyla alakalı görüşme yapma imkanı bulduk. Bir vesile bizde Beşirli’de ki dolgu alanında Trabzon’un turizmine bölge turizmine ciddi katkı sağlayacağına inandığımız eğlence parkını oluşturmak istiyoruz. 
Meclise önümüzdeki dönede getireceğiz. Proje belli bir aşamaya geldiğinde meclisin fikrini alacağız. Kamuoyuna bunu duyurmak istiyorum. Dışardan gelen yerli ve yabancı misafirlerin, kendi insanlarımızın yaz ve kış aylarında zaman geçirecekleri, çocukların eğlenecekleri alana ihtiyaç var. Büyük ölçekli marka bir Mega Luna Park veya eğlence parkını bu meclisin iradesiyle belediyenin çabalarıyla Trabzon’da hayata geçirmek istiyoruz. 
Bunun projelendirme çalışmasını başlatıyoruz. Sizlerle bu projeyi hayata geçiririz ve bu meclisin Trabzon’a kazandırdığı yıllarca hayırla yad edilen projeyi hayata geçirmiş oluruz” diye konuştu. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “ Bu projelerin hayata geçirilmesi esnasında şu sözü vermiştiniz. Biz şehrin bütün dinamikleriyle beraber, paydaşlarınız olarak kabul ettiğiniz bizlerle beraber katılımcı anlayışı ortaya koyacağınızı vadetmiştiniz. Gülcemal içerisinde eğlence parkı konseptinde yapmayı taahhüt ettiğiniz bu projeyi meclisin iradesine açmanız büyük memnuniyetle karşıladık. Bu konuda hassaten bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.