61SAAT HABER SERVİSİ

Yaz ayında Trabzon’a gelerek ziyaret, düğün ve cenazelere katılmak isteyen vatandaşlar Ağustos ayının ilk 5 gününde uçak ve otobüs bileti bulamıyor.

Trabzon’a en çok gelen uçak firması ile illerin ortalaması hesaplandığında koltuk sayısına göre yüzde 98’lik bir doluluk yaşanıyor.

THY ve Pegasus şirketlerinden Ankara, İstanbul ve İzmir’den uçakla Trabzon’a gelmek isteyen vatandaşlar bilet bulamazken çok az sayıda kalan ve 700 TL’den başlayan Business Class (1.sınıf) koltuklardan uçak biletleri bulabiliyor. 

Otobüs ile Trabzon’a gelmek isteyen vatandaşlarda da aynı durum geçerli. Otobüs firmalarının sefer sayılarına arttırmalarına rağmen 4 Ağustos tarihine kadar bilet bulmakta zorlanıyor. Çevre illere giderek Trabzon’a gelmek isteyen vatandaşlar çok az kalan ve 180 TL’den başlayan otobüs biletlerini almak zorunda kalıyor.

Özel taşıtları dışında Trabzon’a gelmek isteyen vatandaşlar büyük zorluk yaşarken bazı vatandaşlar yetkililerin müdahelesi için sosyal medyadan çağrıda bulundu.

Öte yandan Ağustos ayının ilk 5 gününde Trabzon’dan başka illere dönüşlerde yüzde 60’lik bir doluluk oranı yaşandığı öğrenildi.