61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da yıllardır özlemi duyulan ve bir çok kesim tarafından dile getirilen Hafif Raylı Sistem Projesi nihayet hayata geçiyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ancak pik saate yeterli yolcu sayısına ulaşmadığı için krediyle yapılamayan Hafif Raylı Ulaşım Projesi ile ilgili devredildiği Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğünden iyi haber geldi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Trabzon Mitinginde yaptığı konuşmada, “Erdoğan "Önümüzdeki dönemde inşallah Trabzon’u raylı sistemle tanıştırıyoruz. Akçaabat Akyazı, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Havalimanı, Yomra, Arsin Organize Sanayi güzergahında raylı sistem hatları yapacağız" dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamaları Trabzon Büyükşehir Belediyesinin projesini hazırladığı hafif raylı sistem projesi olarak değerlendirdi. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, hatırlanacağı üzere daha önce yaptığı açıklamalarda projenin güzergahını “Hafif raylı sistem Akyazı ana istasyondan Akçaabat Akçaakale, diğer taraftan üniversite ve havaalanına ulaşmaktadır. İlk başka Akyazı’dan Meydan ve Havaalanına uzanacak” diyerek açıklamıştı.