61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da turizm bu yıl özellikle yabancı turist anlamında altın çağını yaşıyor.  Eylül ayı verilerine göre Trabzon’a bu yıl 523 bin yabancı turist gelirken bu rakam geçen yılın 12 ayını geride bırakmış durumda. 
Yabancı turist sayısında yaşanan bu artış, Trabzon’a inen uçak sayısına da doğrudan etki ettiği görülüyor.  Trabzon’a geçen yıl 24 ayrı ülkeden 869 uçak inerken bu rakam bu yıl Eylül ayına kadar 23 farklı ülkeden bin 78 oldu. 
Trabzon’a en fazla uçak, 401 ile geçen yıl olduğu gibi Suudi Arabistan’dan gelirken ardından yine geçen yıl olduğu gibi bu yılda Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanya oldu. B.A.E.’den Trabzon’a 245 uçak iniş yaparken, Almanya’dan ise 218.. Dördüncü sırada ise 126 ile Kuveyt geldi. 
Geçen yıl Çin, Gürcistan, K.K.T.C., Hollanda, Macaristan, Özbekistan, Portekiz, Norveç ve Amerika’dan Trabzon’a direkt seferler düzenlenirken bu yıl bu ülkelerde Trabzon’a Eylül ayına kadar her hangi bir uçak gelmediği ifade edildi. 
Bu 9 ülkenin yerine ise bu yıl Trabzon’a, Mısır, Pakistan, Kazakistan, Rusya, Bahreyn, Ürdün, Bulgaristan ve Bosna Hersek’ten ise direkt seferler düzenlendi... 
Bu rakamların Eylül ayına kadar olduğu ifade edilirken geri kalan 3 aylık süreçte rakamın daha da artacağı kaydediliyor.