61SAAT HABER SERVİSİ

Dünyayı saran Coronavirüs tehlikesi nedeniyle Navruz tatilinde Trabzon’a gelmesi beklenen İranlı turistler ülkelerinden çıkmayınca Trabzon’da turizme büyük bir darbe vurulmuş, bütün rezervasyonlar iptal edilmişti. 
Şimdi de Sudi Arabistan’dan ümit kesildi. Turizm sezonunda onbinlerce Arap turistin geldiği ilimize ve Türkiye’ye giriş ve çıkışlar ikinci bir emre kadar yasaklandı. 

Suudi Arabistan hükümeti, vatandaşların ve Suudi Arabistan'da yaşayan yabancıların Türkiye, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Suriye, Güney Kore, Mısır, İtalya, Almanya, Umman, iran, suriye ve Irak'a gidiş gelişleri ikinci bir emre kadar askıya aldı.
Trabzon ve türkiye turizmine büyük bir darbe vuracak olan bu karar milyonlarca yatırım yapan turizmcileri de kara kara düşündürmeye başladı.

ÇAVGA, 'SUUDİ ARABİSTAN'IN BU KARARI MANİDAR'

Konuyla ilgili TİSAD Başkanı Murat Çavga, Suudi Arabistan'ın bu kararının manidar olduğunu söyleyerek, ''Türkiye’de koronavirüs ile ilgili bir vaka görülmemişken suudi arabistanın bizi bu ülkeler arasına alması çok manidar görünmektedir. Bilindiği üzere suudiler, şehrimizi ziyaret eden turistler içinde en yüksek yüzdeye sahiptirler. Bu kararın yaz aylarına kadar uzaması şehrimiz adına olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ancak bu durumu paniğe dönüştürmemeliyiz.  Unutmamamız gereken bir gerçek var ki fiyatlarımızda yapacağımız revizeler uçuş yasaklarını kaldırmaycağı gibi koronavirüsü de yok etmeyecektir. Paniğe kapılmadan, pozitif paylaşım ve tanıtımlar ile yaz sezonuna hazırlanmalıyız. Yaşadığımız bu süreci, Yıllardır üzerinde durduğumuz tek Pazar riskini ortadan kaldıracak çalışmalara hız vererek  ve turizm deki a b  ve c planlarını konuştuğumuz güzel bir fırsata çevirmeliyiz'' dedi.