Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un kanayan yarası otopark sorununa kısa vadede kısmen çözüm getirdi. Belediye, Çömlekçi ve Tabakhane kentsel dönüşüm alanlarında yıkılan yapıların yerine ücretli otopark tahsis etti. Tabakhane otoparkı hizmete girdi fakat Çömlekçi otoparkı şuan yapım aşamasında. Böylece kentsel dönüşüm gerçekleşene kadar aynı zamanda hem vatandaşa hizmet sunacak hem de gelir elde etmiş olacak.

TABAKHANE’DE, 3 MEYDAN’DA 5 LİRA

Otoparkların ücretleri bulundukları konuma göre değişiklik gösteriyor. Örnek olarak Tabakhane’deki belediyeye ait otoparkın 1 saati 3 TL iken bu fiyat Meydan’da 5 TL’ye tekabül ediyor. Vatandaşların geneli hizmetten memnunken, kimisi de belediyenin hizmet sunmakla mükellef olduğunu ifade ederek ücretlerin sabit olmasını istedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ETKİLEMEYECEK

Tabakhane otoparkı çalışanı, vatandaşın hizmetten çok memnun kaldığını ifade ederek ‘pide fiyatına otopark hizmeti sunuluyor ve talep çok fazla’ dedi. Konuyla ilgili bilgi edindiğimiz Trabzon Büyükşehir Belediye yetkilisi ise, “Otopark Trabzon için bir ihtiyaç. Bahse konu olan alanlarda vatandaş gelişigüzel araç park ediyordu ve aynı zamanda sorun yaşıyordu. Bu sorunları en aza indirgemek hem de hizmet sunmak adına bu alanları verimli kıldık” dedi.

280 ARAÇ KAPASİTELİ OTOPARK…

Büyükşehir Belediyesi yetkilisi sözlerine şöyle devam etti: “Bu durum kentsel dönüşümü etkileyecek ya da geciktirecek değildir. Zaten kentsel dönüşüm alanları içinde de otopark alanları mevcut. Tanjant yolu üzerinde de 280 araç kapasiteli otopark yapılacak. Bu otoparkın girişinde müsait olan yere birkaç tane dükkan olacak” ifadelerini

Meryem AKGÜN - Son Nokta