61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları 2. Oturumu bugün yapıldı.  Toplantı öncesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 
İlk olarak kullanılan kredilerle ilgili bilgi veren Adanur, “Kullanılan krediler yaklaşık olarak 80 milyon civarında. 

FATİH PARKI, KATLI OTOPARK, ÖĞRETMEN EVİ VE OKUL
Katlı Otopark Projesi, 356 araç Nisan ayı gibi tamamlanması planlanıyor.  
Ortaokul Öğretmen Projesi. Okulun Ekim ayı itibariyle öğretmen evinin de yeni yılda tamamlanması planlanıyor. 
Fatih Parkı bitme aşamasında. Bu ay tamamlanıyor. 
Kadınlar Hali henüz başlayamadığımız geçici çözüm aşamasında olduğumuz işimiz. İnşallah bu ay içinde orada başlarız diye ümit ediyoruz” dedi. 

SÜMELA’YA TELEFERİK
Adanur, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Trabzon Sümela Manastırı Projesi, 2500 metre uzunluğunda teleferik proesi. Avam çalışmaları tamamlandı. İhale aşamasında. Yap işlet – devret modeliyle yapılacak projenin maliyeti 150 milyon TL.. 

MEYDAN PARKI 3. ETAP PROJESİ
Meydan Parkı 3. Etap Projesinde 410 araçlık otopark, 1 adet kafe, oturma alanları, seyir terası. Yap – İşlet Devret Modeliyle gerçekleştirilecek projenin maliyeti yaklaşık 60 milyon TL.. 
Meydan Cephe Sağlıklaştırma Projesinde bu hafta ihale tarihi alıp ihale edeceğiz. 5 milyon TL tutarında maliyeti mevcut. 
Altındere Sosyal Tesis Projesi.. Yaklaşık Maliyeti 5 milyon TL. Bu ay içinde ihale edeceğiz. 

SURLAR VE UZUNSOKAK’IN AYDINLATILMASI
Trabzon Surları aydınlatma Projesi, 1850 metrelik alanı kapsıyor. Sözleşmesi imzalandı, yer teslimini geçen hafta yaptık. 
Uzunsokak aydınlatma projesi 19 Eylül itibariyle ihalesi yapılacak. Uzunsokak’ı güzel bir görünüme kavuşturmayı planlıyoruz.” 
Gülcemal Projesi ile ilgili bilgi veren Adanur, ”Gülcemal Projesi 700 dönüm dolgu alanı üzerinde eğlence, rekreasyon, yeme içme alanları 1 km’lik plaj planlanmakta, su sporlarının da yapılacağı kanal planlanmakta. 2020 yılında 1. Etabı tamamlanması planlanıyor” dedi. 

GÜLCEMAL PROJESİ
Projeyle ilgili geniş çaplı bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Bu proje dolgu bölümüyle devam ediyor. 1. Etabı, 2. Etabı, 3. Etabı olan proje. Ana gövde 1. Etap. Onun deniz tarafında tahkimat kısmen yapıldı. Ancak onun yeterli olmadığı tespit edildi. Orada bu tahkimatın güçlendirilmesi ve bazı eksik kısımların tamamlanması gerekiyor. Ulaştırma Bakanlığımıza projemizi yaptık gönderdik. 25 - 30 milyonluk maliyet getiriyordu bize. 

ALTYAPI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAPACAK
Sağ olsunlar onlar bu işi kendi bütçelerinden yapma konusunda irade ortaya koydular. Şuanda bütün dokümanları hazırlandı. Altyapı Genel Müdürüyle görüştüğümde Eylül’ün ortaları gibi Cumhurbaşkanlığına sunup oradan yatırım programına aldırıp bu yıl içinde ihalesini yapacaklarını söylediler. Dolgu alanının önünde ki tahkimatı güçlendirip artık dolgu alanı üzerinde ki işlemi yapacak hale geleceğiz. 

PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Proje çalışmasını başlattık. Çeşitli fikirler ortaya koyuldu. Ayrıntılı proje çalışmasını önümüzdeki günlerde başlatacağız. Burayı yeni yaşam alanı olarak sunulacak. Burada vazgeçme söz konusu değil. Büyük oranda dolgu kısmı 1. Etap itibariyle tamamlanmış proje. İçinde ne olacağı hususunda henüz karar vermiş değiliz. Bu konuda meclisimizin fikirlerine önerilerine açığız. Trabzon’da önemli STK’ların da fikirlerini almaya devam ediyoruz. İçerisinde hangi fonksiyonların bulunacağına şehir olarak karar vereceğiz. 

MEGA LUNA PARK SU OYUNLARI
Mega Luna Park olmasını çok arzu ediyoruz. Çocuklara, gençlere yönelik aktivite alanlarının olmasını önemsiyoruz. Burada su oyunları ve su gösterilerinin yapılacağı mekanizmalarının orada var olmasını istiyoruz. Burasının sadece Trabzon değil civar illerden de gelip görmeyi arzu edecekleri bir anlayışla vizyonla dizayn etmek istiyoruz. Üzerinde yoğun şekilde çalıştığımız gayret ettiğimizi sizlere söylemek istiyorum.  
2 etapta yaklaşık 1 km’lik plaj aynı bölgede ikinci etabında yapılacak. Halkımızın istifadesine sunulacak. Bu projeyle yıllar sonra Trabzon merkezde insanların denize gireceği plajı hazırlamış olacağız. Çok büyük mega projedir ama inşallah üstesinden geleceğiz” dedi.