61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantıları, Kasım meclis toplantıları bugün devam etti. Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 4 gündem maddesinin müzakere edildiği meclise, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüğlu, başkanlık etti.

Meclisin açılışında, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, meclisin öğretmen kökenli erkek üyelere çiçek ve kravat, kadın üyelere ise çiçek ve fular verildi.

Mecliste daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 2018 Mali Yılı Performans Programı müzakere edildi.

Burada raylı sistemin kaynağının nasıl temin edileceği şeklinde CHP’li üye Cahit Erdem’in sorusuna, Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu yıl sonu itibariyle şon şekli verilecek. Hadi, Ocak 15 ocak sonu diyelim. Ondan sonra iki yol var. Ya kaynak temini ile bizim ihale etmemiz. O da ancak Ekim’de. Bir de Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne olduğu gibi hazırladığımız projeyi devretmek. Bunu da 1 yılda 3 tane 5 taneyi böyle devralıyor. Burada bütün politik ağırlığımızı koyacağız. Yapıyorsunuz bize veriyorsunuz 30 senede sana ödüyoruz. Hibe istemiyoruz. Herkese o şekilde yapıyorlar. İkinciyi tercih etmek durumunda kalacağız” dedi.