Robotik kodlama sınıfının açılışında konuşan Şalpazarı Şalpazarı Atatürk Ortaokulu Müdürü Hüseyin Gülay, yaşadığımız yüzyılın en büyük gereksiniminin teknolojik gelişmeler olduğunu belirtti ve öğrencilerin erken yaşlarda teknoloji ile tanışmalarına vesile olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e teşekkür etti.

Gülay, "Şalpazarı ilçemizin evledı olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen destekleri ile açılan bu atölyeyle çocuklarımız hayallerini gerçekleştirecekler. Günlük yaşantıda karşılaştıkları sorunları gidermek için beyin jimnastiği yapacaklar. Çözüm arayacaklar ve bu da onların beyinsel anlamda gelişimine katkı sağlayacaktır. Onun için bu atölyeyi okulumuza kazandıran Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e ve destekçilerimizi teşekkür ediyorum "dedi.

Daha sonra konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi, Robotlara nasıl komut verileceğini öğrenen küçük mühendisler,kod yazarak robotlara bir takım görevler yaptırıyor. Genç beyinlere teknolojiyi üretim için kullanabilme becerisi kazandırılıyor. Kendi ürünlerini oluşturan öğrenciler üretimin heyecanını yaşıyor. Kodlama eğitimi sayesinde bilgisayarı sadece oyun oynamak için kullanılan bir araç olarak görmeyen öğrencilerimiz , kendi oyunlarını yazma yolunda ilerliyor. İlçemizde bugün açacağımız Robotik Kodlama sınıfı sayesinde öğrencilerimiz işte tüm bu gelişmelere ve ilerlemelere ortak olma imkanı bulacaktır.

Bilgi teknolojilerinin günümüz dünyasında insanların birbirleriyle rekabet edebilmeleri için mutlak suretle başarılı olmalarının gerektiği bir alan olduğunu ifade ederek, “Gelecekte çocuklarını iyi yetiştirenler ve iyi okutanlar söz sahibi olacak. Artık dünyada geçerli olan savunma sanayi teknolojileridir. Bizim buralarda yer almamız lazım. Bir kamyon dolusu domates, bir iphone telefon almıyor. Cebimizdeki telefon teknolojinin geldiği noktayı size gösteriyor. Şalpazarı’mızdan gençlerimizin çocuklarımızın öğrencilerimizin gelişen teknolojiyi takip etmesi lazım. Bu anlayışla çocuklarımızı geleceğe hazırlamak durumundayız. Buradan çıkacak bir tane evladımız, bir gencimiz belki yarın bulunduğu şehrin, mensubu bulunduğu milletin kaderini değiştirebilecektir. Bizim Şalpazarılı çocuklarımız, gençlerimiz de çok zeki. Çok zekiler. Bu imkanlarla onları buluşturmamız lazım. Biz de bu anlayışla buralardan çıkmış bir evladınız bir kardeşiniz olarak elbetteki memleketimizi unutamayız. Unutmayacağız da. İmkanlarımız ölçüsünde, buralara yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bu Robotik Kodlama Sınıfımız Atölyemiz hayırlı olsun. Şalpazarı’mıza helali hoş olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Atatürk Ortaokulu Robotik Kodlama Sınıfı açılışına İlçe Kaymakamı Uğur Ünsal,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atilla Ataman,Ortahisar Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ,İlçe Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Serdar Ceylan, Şube Müdürleri, Ak Parti ilçe Başkanı Zeki Çabuk, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin,İYİ Parti İlçe başkanı Şennaz Yılmaz ,Şalpazarı Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Koç,Meclis Üyeleri,Mahalle Muhtarları ile daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.