Trabzon’da Et ve Süt Kurumu tarafından yapılacak olan Et Kombinası için nihayet net bir adım geldi. Trabzon’da uzun bir süre önce yapılacağı açıklanan ancak arsa problemi nedeniyle sürüncemede kalan Et Kombinasının ihale tarihi belli oldu.
Düzköy yolu üzerinde arsası Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen, Et ve Süt Kurumu tarafından Akçaabat ilçesinde hayata geçirilecek olan Trabzon Et Kombinası ile şehrin önemli bir eksiği ortadan kaldırılacak.
70 büyükbaş ve 200 küçükbaş kapasitesine sahip olması planlanan tesisin ihtiyaç olması durumunda kapasitesi artırılacak. 410 ton depolama alanı bulunacak Trabzon Et Kombinası, 2 yılda tamamlanacak. Tesisin hizmete girmesiyle 60 kişiye istihdam sağlanacak.

TRABZON ET KOMBİNASI İHALEYE ÇIKIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  Trabzon’a hizmet için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaybederken, “Arsası Büyükşehir Belediyemiz tarafından tahsis edilen Trabzon Et Kombinası’nın yapım işini Et ve Süt Kurumu gerçekleştirecek. Tesisin yapımı tamamlandığında Trabzon’un bu noktada önemli bir eksiği giderilmiş olacak.  İhalesi 21 Nisan’da Et ve Süt Kurumu tarafından gerçekleştirilecek olan Trabzon Et Kombinası’nın yapımının 2 yılda tamamlanması hedefleniyor. Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye, Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Osman Uzun’a ve Trabzon Milletvekillerimize müteşekkirim” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da yapılacak Et Kombinası sadece Trabzon’a değil bölge illere de hitap edecek.