61SAAT HABER SERVİSİ - Dün Trabzon dinamiklerinin Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yaptığı toplantıda 3. Tünel Projesi de masaya yatırıldı. 
Buna göre 3. Tünel Projesinin yapılıp yapılmayacağına karar verilmesi için ilk olarak bölgede yapılacak diğer düzenlemelerin faydasına bakılacak. Ardından ise ihtiyaç  temelli yeniden değerlendirme yapılacak. 
Projenin rafa kaldırılmadığına dikkat çeken Başkan Murat Zorluoğlu, 61saat’e yaptığı açıklamada flaş ifadeler kullandı.


Başkan Zorluoğlu, Tünel Projesinin İmar Planına işlendiğine dikkat çekerek, “Trafiğin rahatlaması için yapılacak küçük dokunuşlar var.  Bu iş yapılana kadar o dokunuşları da Karayolları Genel Müdürlüğü yapacak. Değirmendere’deki düzenleme,  Güney Yolunun  sahile bağlanması.  Kanuni Bulvarının tamamlanması gibi hususlar sonrasında Moloz bölgesindeki yoğunluğa bakacağız” dedi. 


Projenin rafa kaldırılmadığına dikkat çeken Başkan Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı konuşmayı hatırlatarak, “Proje rafa kaldırılmış değil. Mecliste bunu görüşürken hemen bugünden, yarına uygulamaya geçmeyeceğine söylemiştik. Değirmendere’de  düzenlemeler yapılacak. Ondan sonra ihtiyaç temelli değerlendirme yapılacak” diye konuştu. 


BAKAN KARAİSMAİLOĞLU NE DEMİŞTİ?
Hatırlanacağı üzere Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon dinamikleri ile yaptığı toplantı sonrasında, “Çömlekçi Kavşağı günün her saatinde yoğun. Araç geçişi kapasitesinin çok üzerinde.  Bu yoldan Trabzon limanının yollarımıza etkisini de düşünürsek; bu proje ile Trabzon’un özellikle yaz döneminde artan trafik yoğunluğunu azaltacağız. Çömlekçide yapılan düzenleme ile mevcut trafik yoğunluğunu hafifletmiş olacağız

Kanuni Bulvarı’nı aktif hale getirmek için Çömlekçi Kavşağını kaldırarak Trabzon’un merkezine gidecek yollarına entegrasyonunu sağlayacağız. Kanuni Bulvarı’nın Değirmendere’ye bağlanması ile de aynı zamanda sahil yolunun trafiğini azaltmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu” ifadelerini kullanmıştı.