Türk mutfağının dünyaca ünlü tadlarından Gaziantep Baklavası, orijinal haliyle Trabzon’da da satılmaya başlandı. Trabzonlu 3 girişimci Hüseyin Karakolcu, İsmail Köse ve Zübeyir Efendioğlu'nun, Ortahisar İlçesi Toklu Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesinde (Aksular Otel Yanı) hizmete açtıkları Fıstıklı Gurme ile orijinal Gaziantep Baklavasını Trabzonluların ayağına getirdi. 
Gaziantep yöresine ait baklava, börek ve dondurma çeşitlerinin de satıldığı Fıstıklı Gurme, henüz resmi açılışı yapılmamasına rağmen şimdiden vatandaşların ilgisini görmeye başladı. 

GAZİANTEP’TEN GÜNÜ BİRLİK GELİYOR
Dükkanda ki bir çok ürünün Gaziantep’den günü birlik geldiğine dikkat çeken işletme sahiplerinden Zebeyir Efendioğlu, “Ürünlerimiz günü birlik Gaziantep’den geliyor. Gaziantep’te ünlü ustaların, en ünlü ürünlerini alıyoruz. Burada bizim farkımız, sadece tek bir firmadan ürünlerimizi almıyoruz, yani her firmanın en ünlü ürününü alıyoruz” dedi. 


Henüz Fıstıklı Gurme’ye resmi açılış yapmamalarına rağmen vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştıklarını söyleyen Efendioğlu, “Henüz resmi açılışı yapmadık. Ancak tatlılarımızı tadan bir daha geliyor. Vatandaşların ilgisi bizim çok memnun etti. Önümüzdeki günlerde resmi açılışımızı da yapacağız” diye konuştu.