61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Adliyesi’nin resmi internet sitesinden yayımlanan duyuruda; Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler uyarınca, Trabzon Adliyesi’ne vatandaşlar ve personel tarafından yapılacak olan girişlerde HES kodu isteneceği ifade edildi.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: 

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler uyarınca, Trabzon Adliyesi’ne vatandaşlar ve personel tarafından yapılacak olan girişlerde HES kodu istenecektir.

HES kodu üç yöntem ile alınır,

Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması ( IOS ve Android) ile,
2023 kısa numarasına göndereceğiniz SMS ile;
HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
Mavi Kartlı veya TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
T.C. Kimlik veya Yabancı Kimlik (99,98,97 ile başlayan) Numarası bulunmayan kişiler için Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023’e SMS göndererek,
e-Devlet ile,
e-Devlet üzerinden buraya tıklayarak,
e-Devlet üzerinden HES Koduna ait işlemler; üretme, silme, sorgulama ve detaylarını görüntüleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
18 yaş altı çocuklarınız için HES kodunu e-Devlet üzerinden oluşturabilirsiniz.
18 yaş altı çocuklarınız için HES kodunu Hayat Eve Sığar uygulaması, e-Devlet Kapısı ve SMS yolu ile oluşturabilirsiniz.

Karantina altına olan kişiler için izolasyon bitiş tarihini Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden veya KALANSURE "HESKODU" yazarak 2023'e SMS göndererek takip edebilirsiniz.