61SAAT HABER SERVİSİ -
Trabzon’da hafta sonu Akçaabat İlçe Kongresi’ne katılan tüm teşkilat mensuplarına, İl Başkanı Haydar Revi ile 4 milletvekiline kendilerini karantinaya almaları talimatı verildi. 
İl Başkanı Haydar Revi ve milletvekilleri şu anda evden karantinada ve hepsi test yaptırdı.
Test sonuçları yarın çıkacak olsa da kuluçka süresi 1 hafta olduğu için bu isimlerin 1 hafta süreyle dışarı çıkması sağlıkçılar tarafından imkansız olarak görülüyor. 
Bu nedenle de Pazar günü yapılacak olan AK Parti Ortahisar İlçe Kongresi’nin yüzde 90 iptal edildiği, kongre yapılmasının mümkün olmadığı kaydediliyor. 
Ancak bu noktada, atama yapılarak kongrenin erteleneceği bilgisi bize ulaştı. 
Konuyla ilgili ulaştığımız İl koordinatörü Polat Türkmen, "henüz erteleme kararının resmen alınmadığını ifade etsede 7 günlük kuluçka süresi ve neredeyse tüm teşkilatın karantinada olacak olması nedeniyle kongresinin yüzde 90 erteleneceği kesinleşti gibi. Kesin karar akşam üzeri telekonferans yöntemi ile yapılacak toplantı sonrası verilecek" dedi. 

Hafta sonu kongre yapılmaz ise Of ilçesi örneği gibi Genel Merkez tarafından belirlenecek ismin Ortahisar İlçe başkanlığına atanacağı mevcut yönetimin de istifasının alınacağı öğrenildi.