AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr Sezgin Mumcu yaptığı açılış konuşmasında "Dünya yeni Bir eşikten geçerken Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde güçlenen Türkiye'ye eski sınırları içerisine hapsetmek isteyen küresel sistem ülkemize ekonomik anlamda bir savaş açmıştır." diyerek  AK Parti'nin 19 yıl boyunca vesayetler ile mücadele ettiğini, küresel sistemin taşeronlarını milletin desteğiyle birer birer saf dışı bırakarak bugün doğrudan doğruya küresel sistemle, faiz lobisi ile karşı karşıya geldiğini söyledi. 

Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile büyük bir atılım yaptığını vurgulayan İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "19 yıllık iktidarımız boyunca sağlık Eğitim üretim başta olmak üzere her alanda güçlü bir alt yapıyı tesis etmemizin avantajları ile birlikte dünyada yaşanan bu ekonomik sıkıntıyı ülke olarak daha hafif sıyrıklarla atlatmaktayız.  Gelişmiş Dünya Devletleri dahil pek çok ülke Temel sağlık hizmetlerinde ciddi sorunlar yaşarken vatandaşlarına sağlık hizmeti verme konusunda sınavdan kalmışken Bizler Cumhurbaşkanımız liderliğinden onun öngörüsü ve yatırımlarıyla hamdolsun hiçbir insanımızı hastane kapılarında bekletmedik." ifadelerini kullandı.

Eski Türkiye özlemi ile yanıp tutuşanlar olduğunu ifade eden İl Başkanı Mumcu konuşmasını şöyle sürdürdü " 
Bugün dünya devletlerinin ekonomik hareketliliklerine göre ülkemiz bir yükselişe geçmiş dünya kendi içine kapanırken Türkiye'de fabrika bacaları kesintisiz tütmeye üretmeye devam etmektedir. 
Ülkemiz ekonomik yükselişini sürdürürken gidişi atımızı engellemek isteyenler döviz kurları üzerinden faizler üzerinden bizleri kendilerince hizaya çekmeye çalışıyorlar. 
Eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşanlara üzücü bir haberim var! 


Boşuna heveslenmeyin.
O Devran geçti, Türkiye değişti! 
Tüm bu olumsuzluklara rağmen yaşanan pandemi sürecine rağmen nasıl bu kadar emin bir şekilde konuşuyorsunuz diye sorabilirsiniz? 
Şunu çok iyi bilmeliyiz ki liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. 

Bunları söylerken yalnızca duygusal manada söylemiyoruz rakamlar istatistikler de bizim yapmış olduğumuz bu açıklamaları destekliyor. 
Türkiye'nin 2021 yılı 3. çeyrek büyümesi yüzde 7.4 olarak açıklandı. 

Bu büyüme oranı ile birlikte G20 Devletleri arasında ilk sırada yer alıyoruz. Yani Dünya Devletleri küçülmeye devam ederken Biz üretmeye ve büyümeye devam ediyoruz.  
Zaten korktukları da bu değil mi? 
İhracat rakamlarımız da artmaya devam ediyor. Ülkemizin kasım ayı dış ticaret rakamları bir önceki yılın aynı ayına göre %33.4'lük bir artışla 21 milyar 468 milyon TL'ye ulaştı.

Türkiye nasıl güçlü bir altyapı güçlü bir demokrasi ve güçlü bir üretim ortamı oluştur duysa bu kararlılıkla birlikte devam ederek sarsılması zor güçlü bir ekonomiyi de kalıcı hale getireceğiz. 

Türkiye güçlü bir lidere sahip dünyada yaşanan gelişmelere karşı anında reaksiyon gösterebilecek imkana sahip nelerle karşılaşıp ne gibi önlemler alması gerektiğini öncesinden kestirelebilen bir ülke haline geldi. Tabii bu durumumuz, özellikle dünya 5'ten büyüktür diye haykırışımız  alışılagelmiş düzeni bozuyor. 

Bugün gelmiş olduğumuz durumu muhafaza edebilmek için hep birlikte sıkı sıkıya sarılarak aramıza nifak tohumlarının girmesine müsaade etmeden teşkilatlarımız davamıza sahip çıkacağız. 

2023 seçimleri ülkemiz ve milletimiz için büyük bir önem taşıyor. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki hassasiyetini hepimiz çok iyi biliyoruz. 2023'e giderken genel merkezimizin parti faaliyetlerimiz üzerine göstermiş olduğu ehemmiyeti aynı şekilde biz de teşkilatlarımıza ve sahaya yansıtacağız. "