AK Parti Trabzon’da İl Başkan’lığına Dr. Sezgin Mumcu’nun getirilmesinin ardından mevcut yönetimde vekaleten başkanlık görevini yürüten ve aynı zamanda il başkan adayı olan Hasan Dilekoğlu siyasete mola verdiğini ifade etti. 

Partiye hizmet etmekten, partide görev yapmış olmaktan, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı yolda yürümekten her zaman gurur duyduğunu ifade eden Dilekoğlu, şu ifadelere yer verdi:

DİLEKOĞLU, ''SEZGİN MUMCU BAYRAĞI DAHA YUKARILARA TAŞIYACAK''

'‘Biz bu davaya canla başla inanmış, kendimizi ortaya koymuş bir kişiyiz. İl Başkanı olarak görevlendirilen Sezgin Mumcu arkadaşım çok sevdiğim değer verdiğim, siyasette olması için öncülük ettiğim, siyasete taşıdığım bir arkadaşımdı. 
Kendim il başkanı olmuş gibi Mumcu’nun il başkanı olmasına da sevindim. Haydar Revi Başkanım ile çok güzel çalışmalar yaptık., Ak Parti tarihinin en yüksek başarılarını Haydar Revi Başkanım ile elde ettik. 
Sezgin Mumcu’nun da bu bayrağı daha yukarılara taşıyacağını yürekten inanıyorum''

DİLEKOĞLU, ''ÇOK KISA BİR MOLA VEREREK DİNLECEĞİM''

''Biz bu partinin bir neferiyiz, partimiz bize ne görev verirse, sandık başkanlığı olsun, mahalle başkanlığı olsun, ne görev verirse, biz genel başkanımızın, genel merkezimizin emrinde olmaya devam edeceğiz. 6 yıllık süreç içersinde en çok yorulan kişi Haydar Revi başkanımdır. Bende ekip arkadaşlarımla birlikte elimden geldiğince ona destek verdim. 
Çok kısa bir mola vererek biraz dinleneceğim, bizim davamızın genel bir düsturudur,. Görev istenmez verilir ve yerine getirilir. Bizde bunu yaptık, yapmak için gayret gösterdik. Çok şükür güzel işlere imza attık,  Partimin genel merkezimizin ve kıymetli genel başkanımız Cumhurbaşkanımızın her zaman yanında ve emrindeyiz. İnandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz''