Trabzon Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili neredeyse son 1 yıldır dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. 
Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğüne 2020’nin Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığının oluruyla,  öğretmen Tarık Akgün vekaleten atandı.


Ancak bu atamaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir şube müdürü bu atamayı Trabzon İdare Mahkemesine taşıdı. 
Mahkeme Mayıs ayında verdiği atamayla ilgili Yürütmeyi Durdurma Kararı verdiği kaydedildi.


Milli Eğitim Bakanlığının konuyu Samsun Bölge İdare Mahkemesine taşıması sonrasında, mahkeme bakanlığın itirazını Haziran ayında değerlendirerek reddetti. 


Ancak aradan yaklaşık 3 aylık bir süre geçmesine rağmen Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini hala Tarık Akgün’ün yürüttüğü belirtildi. 
Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi sitesine girildiğinde Akçaabat İlçe Müdürü olarak Tarık Akgün olduğu burada vekaleten gibi bir ibarenin de yer almadığı görülüyor.


Konuyla ilgili telefonla konuştuğumuz Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilleri ise Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamının Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde boş göründüğü Tarık Akgün’ün ise bakanlık görevlendirmesiyle bu görevi vekaleten yürüttüğü kaydedildi. 

2003 yılında öğretmenliğe başlayan Akgün, meslek hayatı boyunca 14 ödül aldı. Yurt dışı tecrübeleri de bulunan Akgün, Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapıyordu.