61SAAT HABER SERVİSİ - Ulaştırma ve Altyapı  Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon Milletvekilleri ve Trabzon Bürokrasisi ile video konferans yöntemiyle görüştü. Trabzon’da ki bir çok önemli konunun gündeme geldiği toplantıda Akçaabat’ta sahil doldurularak yapılması planlanan yol ise iptal edildi. AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Akçaabat’ta deniz doldurularak sahilden geçecek yolu karşı olduğumuz söyledik. Bakan beyde, “Karşı olunan bir şey yapılmaz” dedi. Yani Akçaabat’ta deniz doldurularak yal yapılmayacak” dedi. 

Toplantıyla ilgili 61saat’in telefonla sorularını yanıtlayan Balta, toplantının 3 aşamada değerlendirilebileceğini söyledi. Balta, “1.’si, şu anda mevut devam eden projeler. Yani ihalesi yapılmış devam eden projeler. 2.’si ihale edilecek projeler ve 3.’sü ise mega projeler. 
Devam eden projelerle alakalı görüşlerimizi söyledik. 
Trabzon Merkez’de devam eden en büyük projelerden biri olan Kanuni Bulvarı… Bu projeyeye ek olarak Değirmendere Kavşağı Bağlantısı, Sahil Yolunun rahatlatılması için düşünülen çalışmalar var. 
Akçaabatta sahilden deniz doldurularak geçilmesi düşünülen yolla alakalı konuştuk. Bütün Milletvekilleri, valimiz hep beraber bu işin burada yapılmaması ile alakalalı kanaatlerimizi ilettik. Bakan beyde “karşı olunan bir şey bizde yapılmaz” dedi ve Akçaabat’ta deniz doldurularak yol yapılmayacağını söyledi.  bu yol için alternatifler var. Güneyden yapılabilir. Hem de  Güney Çevre Yoluna alternatif olur” dedi. 

GÜNEY ÇEVRE YOLU., ŞEHRİN OLMAZ OLMAZI
Güney Çevre Yolunun da toplantıda gündeme geldiğini aktaran Balta, “Güney Çevre Yolunun, bu şehrin olmazsa olmazı olduğunu söyledik. 
Bütün arkadaşlarımızla sayın bakanımıza ilettik. Bunun muhakkak başlanması gerektiğini Trabzon’un özelliklerinden bahsettik. Bakan bey biliyor Trabzonlu ama biz tekrar söyledik. 
Trabzon, İpekyolu’nun en önemli şehirlerinden bir tanesi. Bölgenin en fazla nüfusu, eğitim merkezi ve sağlık merkezidir. Trabzon Havaalanı açısından ise Türkiye’nin sayılı ulaşım noktalarından. Trabzon havalimanı mevcut şartlarda yetmiyor.  Bu sene pandamı süreci var. Pandemi olmadan önce yerli ve yabancı turistlerin bazın ihtiyacına cevap vermiyor. 
Sanayi açısından Trabzon yine bölgenin cazibe merkezi. 4 tane sanayi bölgesi var. 3 tanesi aktif, diğeri yapılmak üzere. 
İhracat rakamlarına bakıldığında en üst düzeyde…” diye konuştu. 

DEMİRYOLU PROJESİ
Trabzon’a Erzincan’dan yapılması beklenen Demiryolunun da toplantıda gündeme geldiğini aktaran Trabzon Milletvekili Balta, “Demiryolu hem Osmanlı İmparatorluğunun son döneminde hem de Cumhuriyetin ilk yıllarında yani Atatürk döneminde ve bütün süreçlerde gündeme geldi.  
Trabzon’a demiryolu bağlanması gerektiğini, coğrafi olarak bu işin merkezinde olduğunu, bir an önce demiryolu ile buluşması gerektiğini bütün arkadaşlarla birlikte tekrar bakanımıza ilettik. Bu konuda Trabzon Kamuoyunun hassasiyetlerini de söyledik. Gerçekten verimli bir toplantı oldu. 

DEVAM EDEN PROJELER
Devam eden projelerden; Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin yolu ihale edilmiş ve bir an önce tamamlanması  gerekiyor. 
Kanuni Bulvarının Bitirilmesi, Of - Çaykara yolu, Akçaabat - Düzköy Yolu, Vakfıkebir - Tonya - Erikbeli - Kürtün yolu, Beşikdüzü - Tonya yolu ve diğer projeler gündeme geldi” dedi. 

SALGINDAN SONRA ZİYARET EDECEKLER
Balta, toplantıda Bakanlık Bürokratlarını da hazır bulunduğunu ifade ederken, salgın süreci bittikten sonra Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Valisi, İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte Bakan Karaismailoğlu’nu makamında ziyaret ederek projeleri yüz yüze görüşeceklerini de açıkladı. 

GÜNCEMAL TAHKİMATI
Gülcemal Projesinde yapılmak istenen tahkimatı ile alakalı eksiklikleri de gündeme getirdiklerini ifade eden Balta, “Yatırımlarla alakalı bilgileri istişare ettik.. Yapılan yatırımlara teşekkür etki. Bu projeler arasında Trabzon - Zigana Tüneli, Sahil Yolu, Kanuni Bulvarı ve şu anda da Trabzon Havalimanı.  
Trabzon kalkındığında etrafında ki illerde kalkanıcak. Sadece bir ilin turizmle kazanması değil etrafının da kalkınmasını düşünüyoruz. İnşallah bu istek ve temennilerimiz yerine gelir. Bizlerde bu işin takipçisiyiz.” dedi.