İYİ Parti Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Aslan Güner, Trabzon’un Akçaabat İlçesinde sahilden geçip geçmeyeceği tartışılan yolu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine getirdi. 

Güner,  Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin bugün yapılan toplantısında, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanına Akçaabat’a sahile yol yapılıp yapılmayacağını ve son durumu sordu. Güner, “Akçaabat sahillerinde canavar dolaşıyor. Akçaabatlının kararı olmadan fikir birliği olmadan karar alınmayacağını söylediniz. O toplantılarda güvenilir belediye başkanı olma çabasında olduğunuzu söylediniz. Bende Akçaabatlı olarak sormak istiyorum, sahilden geçecek yol konusu ne durumda. Sayın Bakanımız 2 tane kavşakla ilgili yapılıyor dedi Şuanda böyle bir şey yok dedi. Ama hala gündemden düşmüyor. Genç bir belediye başkanımız var. Çevre Mühendisi. Sahilde yaptığı çalışmalar takdire şayan. Bunların heba olmaması adına sizden net bilgileri rica ediyorum” dedi. 
Başkan Zorluoğlu ise, “Konu en yetkili kişiye soruldu. Bayramda.. Sayın Ulaştırma ve Alt Yapı bakanımız, “Bununla ilgili karar verilmiş, kesinleşmiş proje olmadığını çeşitli alternatifler üzerinde çalıştıklarını, ön fizibilite çalışması yapıldığında bunlar tamamlandıktan sonra şehrin dinamikleriyle, siyasilerle,  bizlerle,  Akçaabat’la birlikte oturup karar vereceğimizi” söyledi. 
Bende aynen katılıyorum. Bu konu sıklıkla geliyor ama hangi münazaralarla geldiğini bilmiyorum. Bende takip ediyorum. Seçimlerde Akçaabat’ta orada Kent Konseyi toplantısında gündeme geldi. Orada ne söylediysek şuan söylediklerimizin arkasındayız” dedi.