AKUT’un 41 kişilik operasyon ekibiyle yer aldığı çalışmalarda Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Özel Harekât (JÖH), AFAD ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) destek ekipleriyle birlikte toplam 130 kişinin görev yaptığı ortak operasyon yürütülüyor. AKUT Trabzon ekibi de 4 gönüllüsüyle Uludağ’daki arama çalışmalarına destek veriyor.

Dün akşam saatlerinde arama çalışmalarına katılmak üzere yola çıkan 4 kişilik AKUT ekibiyle, sabah saatlerinde telsiz irtibatı kesildiği iddia edildi. Bir süre sonra telsizle iletişim kurulan AKUT ekibinin, Karadere bölgesinde yoğun sis ve kar fırtınası nedeniyle kayboldukları, kurtarma ekibinden 1 kişinin ise su birikintisine düştüğü ve diğer 3 kişi tarafından kurtarıldığı belirtildi. Dereye düşen AKUT personelinin donma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

AKUT ekibinden aldığımız bilgilere göre, sabah saatlerinde vadiye inildiğinden dolayı telsiz ve telefonun çekmediği ifade edilirken, bu nedenle de kendilerine bir süre ulaşılamadığı ancak bir süre sonra irtibatın yeniden sağlandığı öğrenildi.