61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantıları bugün ki oturumla devam etti. Otumun başkanlığını, Başkan Vekili Atilla Ataman yaptı. Toplantı öncesinde söz alan İYİ Partili Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, Trabzonspor’un kombinelerine olan ilgi azlığına dikkat çeken Başkan ve Meclis üyelerinden bu konuda duyarlı olunmasını istedi. 

Çakıroğlu, “Trabzonspor, her olayda sahiplendiğimiz üzerinden cümle kurduğumuz bir spor kulübümüz. Bununla ilgili içinde bulunduğu mali sıkıntılar hepimizin malumu. Trabzonspor hedeflenen kombine satışlarının uzağında. Yönetimden arkadaşlarla konuştuğumuzda Trabzonspor ile ilgili mecliste bir iki cümle kurmak gerektiğine inandım. 
Meclis üyelerimizi, Trabzonspor kulübünden kombine almaya davet ediyorum. Biliyorum büyükşehir ve ilgili belediyelerin böyle bir yaptırımı yok.  Kombine konusunda da sizden başkan vekilimiz olarak ilgili birimleri ilgili belediye başkanı arkadaşlarımızı bu konuya hassas olmaya davet ediyorum” dedi. 

AKYAZI’DA PROTOKOL KARŞAMASI
Trabzonspor’un stadı Akyazı’da protokol karşıması yaşandığını kaydeden Çakıroğlu, “Trabzon protokolü bana göre tanımlanmış değil ya da ben bilmiyorum. Bu protokolün tanımlanması gerekiyor. Trabzonspor protokol tribünlerinde herkes var her şey var bana göre Trabzon protokolü yok. Meclis üyesi olarak davet ediyorum. Valiliğimizden Trabzonspor’a yakışır protokol oluşturulması noktasında” dedi. 

Bunun üzerine Meclis Başkan Vekili Ataman, “Belediye olarak bizim organizeli şekilde eşimizi dostumuza kombine almak mümkün ancak belediye olarak hukuken mümkün değil. Bireysel manada alıyorum almasını da teşvik ederiz” dedi. 

AKYAZI’DA Kİ PROTOKOLÜ DERBİ ÖNCESİ BAKANLIK BELİRLİYOR
Akyazı Stadında ki protokol ile ilgili de dikkat çeken bilgiler paylaşan Ataman, “Protokol çok farklı bir şey. Akyazı Stadında ki protokol belediyenin dahil olduğu bir şey değil. Valilik bünyesinde de resmi olarak belirlenmiş. İlave olarak şöyle bir durum var. Özellikle derbi maçlarda daha doruğa çıkan durum ortaya çıkıyor. Burada protokolü derbi maçlar öncesinde bizzat bakanlık belirliyor. İşin anormalliği orada. Doğru bir şey değil. Valiliğin inisiyatif kullanması gerekiyor” dedi.