Alınan bilgiye göre: belediyede geçici işçi olduğu iddia edilen bir kişinin 6 yaşındaki kız çocuğuna istismar girişimi deyim yerindeyse ilçeyi ayaklandırdı. İlçe halkı “bıktık usandık artık bu tür sapıkları içimizden arındırmamız gerekirken, maalesef bazıları tarafından iğrenç olaylar ilçenin karalanmaması adına örtbas edilmektedir. Bu olaylar nedeniyle kapkara olan imajımızı düzelteceğiz diye ilçedeki sapıklara adeta prim verilmektedir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Artık adalet istiyoruz” diyorlar.

 İddiaya göre: Araklı Belediyesinde çalışan ve daha önce iki kez aynı suçtan sabıkası olan B. Ç isminde şahıs birkaç gün önce bir çocuğa tecavüz girişiminde bulundu.

  Ailenin şikayeti üzerinde harekete gecen emniyet şahsi kaçarken Trabzon’da yakaladı. Bugün adliyeye çıkartılan şahıs tutuklanarak ceza evine gönderildi. 

 Vatandaşların adliye onunu kapattığı olayda polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Şahsa saldıran vatandaşlar ekip otosunun camlarını kırdı. Olayın ardından bazı vatandaşlar şahıs için belediye başkanının emniyet müdürüyle konuştuğunu ileri sürerek belediye başkanını protesto ettiler.