61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'da bugün sabah saatlerinde+ Avrasya Üniversitesinin Yomra ilçesindeki binasında yangın çıktı. Çıkan yangın Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangın binanın dış cephesinde meydana gelirken tek teselli caan kaybı veya yaralının olmaması. Yangnıın çıktığı anda üniversite binasında bulunan öğrenciler personeller tarafından hemen tahliye edildi. Yangın sonrasında üniversitede büyük çapta maddi hasar meydana geldi. 

CAN KAYBI YOK...
Olay yerinde açıklama yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Yomra İlçemizde Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizde sabah 09:00 civarında yangın meydana geliyor. Dış cephesinde meydana geldi. Kaplama olduğu için dış cepheyi sararak çatıda dahil yangın meydana geldi. Burada her hangi bir can kaybı yok. Bura 81 ilden öğrencimiz eğitim görüyor.

Velilerimiz tedirgin olmasın. Öğrencilerimizin tahliyesi yapıldığı için can kaybımız yok.
Soğutma işlemi devam ediyor. Dış cephe ve çatıda meydana gelen yangın. Ekiplerimiz katları dolaşıyor. Soğutma işleminden sonra yangının neden çıktığı ile ilgili detaylı bilgiyi paylaşırız.

Geçmiş olsun diyoruz. Burada velilerimizin, öğrencilerimizin ailelerinin tedirgin olmasını gerektirecek her hangi bir şey yok. Avrasya Üniversitemizin mütevelli heyet başkanına geçmiş olsun diyoruz” dedi.

DERS BAŞLAMAMIŞTI
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise yerleşkede 2 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğüne dikkat çekerek, “Sabahleyin yangın dış cepheden çıktı. Duman yukarı sarınca personellerimiz binayı boşalttı. Ders o anda başlamadı. 09:00’da başlayacaktı. Öğrenciler dışarı çıkarıldı. Personel çıktı. Panik havası olmadı. Burada 81 vilayetten öğrencimiz var. Mühendislik ve Fen Edebiyat fakültemiz burada. 2 binden fazla öğrencimiz var. Kimseye bir şey olmadı. Binamızda da hasar olmadı. Eğitim-öğretimimiz yarın başka yerleşkede devam edeceğiz. Burayı da kısa sürede yapacağız. Binamızın 4’de 1 dış cephede şey var. Onun dışında hasarımız yok” dedi.