Orhan Ö.’nün avukatlığını iki baro başkan adayı Sibel Suiçmez ve Ali Sürmen üstlendi. Savcılık sorgusunun ardından Adem Ş. adli kontrolle serbest kalırken, Orhan Ö., Sinan K. ve Ayşe Ö., ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin mahkemedeki sorgusu gece yarısına kadar sürdü. Firari iki avukat ise her yerde aranıyor. 

Trabzon’da FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilen avukatlara yönelik düzenlenen operasyon kapsamında 6 gündür sorgulanan 4 avukat, dün sabah adliyeye çıkarıldı.

4 GÖZALTI, İKİ FİRAR VAR

Trabzon’da FETÖ/PDY üyelerine yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Trabzon Barosu’na kayıtlı FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilen avukatlara yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Baro Başkanı Orhan Ö. ile birlikte 6 avukat hakkında gözaltına kararı çıkarılmıştı. Operasyon kapsamında 4 avukat gözaltına alınırken, tüm aramalara rağmen iki avukat yakalanamamıştı.

ÜÇ AVUKAT, POLİSTE SUSTU

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından sorgulanan Baro Başkanı Orhan Ö. susma hakkını kullandı.  Orhan Ö.’nün yanı sıra avukatlar Ayşe Ö. ve Adem Ş.’de susma hakkını kullanmak istedi. Avukat Sinan K. ise polise ifade vererek, hakkında iddiaları reddetti. 6 gün süreyle 3’ü susma hakkını kullanan 4 şüpheli avukat, dün sabah adliyeyi çıkarıldı.

SAVCIYA 8 SAAT İFADE VERDİLER
 
Cumhuriyet Savcısı Olcay Alicanoğlu tarafından 10 saat süreyle sorgulanan 4 avukata meslektaşları da destek verdi. Baro Başkanı Orhan Ö.’nün avukatlığını iki baro başkan adayı Sibel Suiçmez ve Ali Sürmen üstlendi. Savcılık sorgusunun ardından Adem Ş., adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Orhan Ö. Sinan K. ve Ayşe Ö., ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin mahkemedeki sorgusu gece yarısına kadar sürdü. Bu arada firari iki avukat Yunus Y. ve Hasan Ş.’nin ise her yerde arandığı öğrenildi.