Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Bahar Bostan yaptığı açıklamada hukukçular olarak görevlerinin önemininin farkında olduklarını ve kadınların bu mücadelesinde sorumluluğu olan herkesi göreve çağırdıklarını belirtip “Bizler kadına yönelik şiddetin had safhaya ulaştığı ve kadınların toplumsal baskılar altında ezildiği bugünlerde kadınların hak mücadelelerinde onların yanında olan hak savunucularıyız.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na seslenip taleplerini dile getiren Bostan “Türkiye’de kadın hareketinin bugüne dek verdiği mücadele sonucu kazandığımız yasal haklarımız tartışmaya dahi açılmasın. Ev içi şiddetin önlenmesine yönelik İstanbul Sözleşmesi’nde verilen tüm sözler tutulsun, kadınlarımız en etkin şekilde şiddetten korunsun. Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik dersler eğitim müfredatına konulsun. 4+4+4 sisteminin kız çocuklarını eğitimden uzaklaştıran olumsuz sonuçları göz önüne alınıp gerekli düzenlemeler yapılsın, kız çocuklarının eğitime erişimini kolaylaştıracak ve eğitime teşvik edecek projeler yapılsın. Medyadaki cinsiyetçi dille mücadelede Bakanlık etkin rol alsın Farklı cinsel kimlikler tanınsın, ayrımcılıkla mücadele edilsin, hak mücadelelerine destek olunsun. Kadınların siyasete katılımı desteklensin, bu noktada eğitimler verilip, çalışmalar yürütülsün Kadın istihdamının desteklenmesi hususunda kampanyalar başlatılsın, kadınlar üretime teşvik edilsin” diye taleplerini sıraladı.

Bostan, bütün gün boyunca Trabzon Barosun’da olacaklarını ve kadın vatandaşlara ücretsiz olarak danışmanlık yapacaklarını söyledi.