Trabzon Barosu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Baro Başkanı Sibel Suiçmez imzalı mesajda şu ifadeler kullanıldı;

     Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 96. kuruluş yıldönümünü büyük bir onur ve coşkuyla kutluyoruz. 29 Ekim sonsuza dek yaşatacağımız bayramın tarihidir. 
    İzinde olduğumuz ve sonsuza kadar da öyle kalacağımız büyük Önderimizin, Kurtuluş Savaşı Destanımızın kahramanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa ATATÜRK’ ün dediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır”.
    “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyen bir halkın, bu halka öncülük ve önderlik eden tarihin en güçlü ve cesur liderlerinden Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün önderliğinde yapılan Kurtuluş Savaşımızın sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, karanlıktan aydınlık bir geleceğe yürüme azminin bir zaferidir. 
    Cumhuriyet devrim ve değerleri, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için laik ve bilimsel eğitimle özgür ve eşit bireylerden oluşan bir ulus yaratmak çabalarının ürünüdür.
    Trabzon Barosu olarak; Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin kazanımlarından ödün vermeden, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine ve devrimlerine bağlı olarak; Cumhuriyetimizin devrim ve değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğimizi beyan ediyor; Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, silah ve devrim arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyoruz. 28.10.2019


                                        AV. SİBEL SUİÇMEZ
                                 TRABZON BAROSU BAŞKANI