Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez yapıtğı açıklamada şu ifadelere yer verdi

Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ‘’ Millet Mektepleri Başöğretmenliği’’ ünvanının verildiği 24 Kasım günü ,ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Sınıfta yaşama sevincimiz, toplumda huzur, ülkemizde barış ve demokrasinin simgesi olan ,anne-babalardan sonra en çok güvenilen, bir mum alevinden göz kamaştırıcı ışıklar çıkarabilen, toplumun ve ülkemizin geleceğini elleriyle şekillendiren öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘’ En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur.’’ Sözleriyle eğitimin ve eğitimin sağlayıcıları öğretmenlerin toplum ve sistem içerisindeki rolünü vurgulamış ve bir ülkenin geleceğini öğretmenlerin belirleyeceğini ifade etmiştir. Ulusal kalkınmanın temeli eğitim ve öğretime dayanır. Bu sebeple ülkemizin daha ileri gidebilmesi için eğitimin kaliteli, laik ve bilimsel metodlar ile yapılması ve uygulayıcı olan Öğretmenlere, işlerini layıkıyla icra edebilecekleri özlük haklarının verilmesi, sosyal-kültürel ve ekonomik şartların sağlanması gerekmektedir.

Trabzon Barosu olarak Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştiren ,aklın ve bilimin ışığında, fedakarca mücadele eden tüm öğretmenlerimizin gününü kutlar ve şükranlarımızı sunarız.