Toplumsal her konuya duyarlılığı ile Türkiye’de örnek bir baro özelliği taşıyan Trabzon Barosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir takım etkinlikler yaptı. 8 Mart günü meydan parkında basın açıklaması düzenlendi. Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Meydan Parkı’na stant kurarak 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi ile birlikte Trabzonlu kadınlara sahip olduğu hakları anlattı. 
Dün akşam Trabzon’da organize edilen birliktelik gecesinde de Trabzon Barosu’nun kadın avukatları, kadınlarının gücünün fotoğrafını yansıttı. Trabzon Barosu’nun adından başarılarıyla söz ettirmeyi başaran kadın Baro Başkanı Sibel Suiçmez gecede avukat meslektaşlarına seslenerek anlamlı bir konuşma yaptı; 
Suiçmez “Bizler alanda kadın mücadelesinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu sene her yerde bağırdık, “Çiçek istemiyoruz, kutlama istemiyoruz” diye. 8 Mart bir kutlama günü değil, 8 Mart bir mücadelenin, taleplerin dile getirildiği bir gün. Bu mücadeleye katkı sunan tüm kadınları andığımız bir gün. Dolayısıyla bizim bu taleplerimiz yerine getirilene kadar devam edecek. Biz bu bayrağı dünden aldık, bugün bizde, sizde… Yarın da başkalarına teslim edeceğiz. Tarih elbette bizlerden de bir şeyler söyleyecektir. Bu tarih sahnesinde bizler varız. Kadınlar hak arayışlarını hukuk alanında sürdüremedikleri takdirde bunun hiçbir anlamı olmuyor. Kadınların zorlu süreçlerinde alanda bizler onlarla yanyanayız, omuz omuzayız, hatta bazen onların önünde onlara siperiz. Bunu yapan biz hukukçularız. Hiçbir kadın avukat öldürülürüm, darp edilirim korkusuyla aldığı görevi geri vermez. Aldığı görevden vazgeçmez. Kadın mücadelesi sizlerin omuzlarında yükseliyor” dedi.