Trabzon basınının önemli kalemlerinden yayın danışmanımız gazeteci- yazar Ali Savaş'ın ablası Sabriye Savaş Çakmak (70) geçirdiği kalp krizi sonrası  hayatını kaybetti.  İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan, Çakmak tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.Cenazesi yarın, İkindi namazına müteakiben Ulus Ambarlıdere Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Ulus Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak. 


Savaş ablasının vefatıyla ilgili şu duygusal mesajı paylaştı: " Sevgili ablacığım.. Mekanın cennet olsun.. Allah rahmet eylesin... Biz 4 kardeştik. Siyah Beyaz fotoğrafta sağ baştaki en büyük ablam bugün İstanbul'da hakka yürüdü.

Siyah Beyaz anılarımızda, hayata kalan ben ve sağ baştaki ablam.. Diğer aile fertlerimizin hepsi, aramızdan ayrıldı. Ablam, iki oğlum Doğukan ve Çağatay'ı çok severdi. 3'üncü fotoğrafta sağ baştaki ablam seni çok özleyeceğiz. Nurlar içinde yat.

Artık iki kardeş kaldık. Son fotoğraf rahmetli ablamın Hopa'daki köy evinde çekildi. Ben, eşim Ayten savaş, oğlum Doğukan Savaş, eniştem Tahsin Çakmak... Ve rahmetli ablam.

Ablam bize evde ilk kuran okumayı öğretti. Namaz kılmayı da ondan öğrendik. Cumhuriyet kadınıydı. Atatürk'ü çok severdi. Ve ilk okul 3'e kadar okudu. Sonra mütevazi evimizin bir odasında bayan terzihanesi açtı. Bütün Arhavi ve Hopa kadınlarını o giydirirdi. Seni çok sevdik.. Seni çok özleyeceğiz..."

61saat.com ailesi olarak merhumeye Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz