Gazeteci-Yazar Cihat Yenidoğan, hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Trabzon ve Ankara’da uzun yıllar gazetecilik ve Bakanlık düzeyince Basın Danışmanlığı yapan Yenidoğan’ın vefatı büyük üzüntüyle karşılandı. Yenidoğan, yarın ( 01.01.2015 Perşembe günü) Trabzon İskender Paşa Caminde kılınacak öğlen namazına müteakip, Gümüşhane Emirler mezarlığında İkindi namazından sonra toprağa verilecektir.  

MEHMET ATALAY'DAN TAZİYE
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin ilk üyelerinden, değerli gazeteci Cihat Yenidoğan’ın vefatı bizleri üzmüştür. Ankara bürokrasisinin de renkli simalarından olan, hayatını basına hizmete adamış, Yenidoğan’ın verdiği değerli hizmetler asla unutulmayacak; her zaman minnet ve rahmetle anılacaktır. Merhum Cihat Yenidoğan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Türk basınına başsağlığı dileriz.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin de kurucuları arasında yer alan, Cihat Yenidoğan özgeçmişi şöyledir;

1943 yılında Gümüşhane Merkez Özcan Mahallesi'nde doğdu. Babası Muhlis Bey, annesi Aygünlerden Zehra Hanımdır.

             Gümüşhane Canca İlkokulu, Gümüşhane Ortaokulu’nu bitirdi. Gümüşhane Lisesi’nde bir süre okuduktan sonra 1968’de Gümüşhane Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Musalla’da 1 yıl öğretmenlik yaptı. Askerliğini yedek subay olarak Trabzon’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi gazetecilik Yüksek Okulu’nda okurken Hürriyet Gazetesi’nde muhabirliğe başladı.

             1970–1974 arası Trabzon’da Hürriyet Gazetesi’nin Karadeniz Bölge Müdürlüğünü yaptı. 1974–1977 arası Tercüman Gazetesi Bölge Müdürü olarak çalıştıktan sonra Köyişleri Bakanı Turgut Yücel’in Özel kalem Müdürlüğü’ne getirildi. 17 Bakan ve 2 Başbakanla sırasıyla Özel kalem Müdürlüğü, Basın Danışmanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Basın Baş Müşavirliği görevlerinde bulundu.

           Vefa Tanır ve Münir Güney’in Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığını yaptı. MDP ile Gümüşhane’den milletvekili adayı oldu. AP ve DYP Basın Danışmanlığı yaptı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucusudur. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, TSYD, Trabzonspor Divan ve Koşuyolu Hastanesi Mütevelli Üyesidir. DYP Genel Başkan yardımcısıdır. Sürekli Basın Kartı sahibi de olan Yenidoğan 1997’de emekli oldu.