Trabzon’da Ortahisar, Yomra ve Akçaabat ilçelerine 150 mahalle bekçisi alımı yapılacağı duyuruldu.

Alımlar için adaylar sözlü ve yazılı sınavlara tabii tutulacak, asil ve yedek olarak belirleneceklerdir. Bu yıl ilk kez İstanbul’da hayata geçirilen Mahalle Bekçisi uygulaması, Türkiye genelinde yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu anlamda mahalle bekçisi uygulamasıyla ilgili detaylara şimdi yer vereceğiz.

MAHALLE BEKÇİSİ NEDİR?

Mahalle bekçisi, halkın güvenliği için çalışan personeldir. Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan mahalle bekçiliği, halkın refahı için büyük bir öneme sahiptir. Bekçiler dilediği zaman polis ekiplerinden de yardım alabilecek ve belirlenen saatler arasında görev yapacaktır. Bu alımlar için kadro açılmış ve gerekli sınavlarda başarılı olan kişiler atanabilecektir. Ancak bunun için de aranan bazı şartlar söz konusudur.

PERSONEL ALIMINDA NELER ARANMAKTADIR?

Adayların T.C. vatandaşı olması ve en az lise mezunu olması gerekmektedir. Görev devamlılığının önüne geçmeye engel olacak herhangi bir durum söz konusuysa bu durum belgelendirilmelidir. Başvuruda bulunacak olan erkek adaylar askerlik görevini yerine getirmelidir ve adaylar 30 yaşından büyük olmamalıdır. Başvuracak personelin 6 aydan fazla hapis cezası almamış olması gerekmektedir ve başvurulacak bölgede en az 1 yıl ikamet edilmelidir. Adaylar en az 1.67 boyunda olması ve beden kitle endeksi 18-27 arasında olmalıdır. Başvuracakların kamu haklarından da mahrum olmamalıdır.

YAZILI SINAVLA İLGİLİ DETAYLAR

Mahalle bekçisi başvurusunda bulunacak adayların sözlü sınavdan 70 veya daha yüksek almalıdır. Adaylar, 24.12.2017 tarihinde yazılı sınava gireceklerdir. 50 sorudan oluşan test için 60 dakika süre verilecektir. Personel adayları bu sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Hayat Bilgisi derslerinden sorumlu olacaktır. Sınavda başarılı olanlar güvenlik araştırması ve arşiv araştırmasına tabii tutulacaktır.