Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’daki değişimi eski ve yeni halini göstererek ortaya koyduğu konuşmasında Meydan Parkı düzenlemesi partililerden uzun süre alkış aldı.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde yapılan danışma meclisi toplantısına AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümlrükçüoğlu, Eski Milletvekili Kemalettin Göktaş, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Kürsüye Büyükşehir Belediye Başkanı olarak anons edilen Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeni çıkartılacak büyükşehir yasası ile ilgili bilgi verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay Rize’ye gelişinde havaalanında Trabzon’un büyükşehir belediyesi olacağını net bir ifadeyle kendisine söylediğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte Trabzon’un da aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir belediyesi olması inşallah gerçekleşecek. Trabzon tüm il sınırları ile büyükşehir olacak. Trabzon Büyükşehir olduktan sonra köylere hizmet nasıl gidecek? diye soranlar oluyor.

Ben şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Köylerde hizmetler geriye gitmeyecek, daha ileri gidecek. Belediyelerin toplanan vergilerden aldığı pay yükselecek. Köydes ve Beldes’ten gelen paralar Büyükşehir Belediyesi’ne verilecek. İl Özel İdaresi’nin bütçeleri de büyükşehre aktarılacak. Belde belediyeleri ve Özel İdare’nin elinde bulunan personel ve araçlar büyükşehir belediyesine geçecek. Hiçbir personelin özlük haklarında bir değişiklik olmayacak. Hiçbir personelin yeri değişmeyecek. Yine bulunduğu yörede hizmet vermeye devam edecek. Bugünkünden daha iyi hizmet verilecek” dedi.

Belde Belediye Başkanları İle Birlikte Çalışacağız

Belde belediye başkanlarının bilgilerinden ve tecrübelerinden de faydalanacaklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’un en ücra köşesindeki halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek için bugün görev yapan belediye başkanlarımızdan da yardım alacağız. Onlar bir köşeye çekilmeyecekler. Birlikte hizmet yapacağız” diye konuştu.

Meydan parkı büyük alkış aldı

Başkan Gümrükçüoğlu daha sonra Trabzon Belediyesi’nin hizmet döneminde yapılanlarla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Trabzon’da değişimin halk tarafından görüldüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Halkımızın arasında onlarla sohbet ederken bizlere Trabzon’daki değişimden ötürü teşekkür ediyorlar. Bu değişim Belediye Başkanı olarak sadece bana ait bir başarı değildir. Bu başarıda Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin, icracı müdürlüklerimizin ve bizlerin bu göreve gelmesi için çalışan teşkilat mensuplarımızın büyük emeği var” ifadelerine yer verdi.

Başkan Gümrükçüoğlu’nun konuşması sırasında Meydan Parkı’nın eski hali ile bugünkü halinin gösterildi esnada izleyenler Başkan Gümrükçüoğlu’nu uzun süre alkışladı.