61SAAT-Trabzon Belediye Meclisi Aralık ayı toplantılarına devam ediyor. Meclisin bugün ki toplantısının açılışın yoklama krizi ortaya çıktı.
Meclis toplanabilmesi için üye tam sayısının 4’te 1 rakamını belirlemek için yapılan yoklamanın ardından söz alan CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, yoklamada ismi okunan ancak o an içinde mecliste olmayan üyelerin yok yazılmasını istedi.
Bunun üzerine meclisin hemen açılışında yine kriz çıktı. Bu durum ismi okunan 2 meclis üyesinin tam da tartışmanın üzerine gelmesi ile kriz daha da büyüdü.
Bunun üzerine yaşanan kriz meclisteki hukukçu kökenli üyelerden açıklama istendi. Ancak yapılan açıklamalar kanaat teşkil edince Şahin, yeniden itiraz etti.
Şahin, “Toplantıyı açmak için yeter sayısı aranıyor. Turgay Şahin yoksa bundan sonra ki karar sayısını etki edemez” dedi.
Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Türkiye Büyük Millet Meclisinde örnekler vererek, “Örnek olarak Türkiye Büyük Millet Meclisini alacaksak orda oy kullanan bir arkadaş yoklamada yoksa sonra gelmişse oy kullanabiliyor” dedi.
Ancak bu açıklamalara rağmen tartışma bitmedi. Şahin, “Açılış yapılmış. Yoklama yapılmış. Yoklamada olmayan yoklamaya katılmamış sayılır. Şimdi Farhettin Aksoy bana maddesine soruyor. Okulda yoklamaya katılmadın imtahana alır mı seni.. Yoklama yapıldıktan sonra gelen yok sayılır” dedi.
Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’da, Şahin’e, “Benim kanaatime göre öyle değil. Yoklama yapıldıktan sonra gelen üyelerimiz nedeniyle ben yoklamanın yeniden yapılmasını öngörüyorum” dedi.

Bunun üzerine yoklama yeniden yapıldı. Ancak yoklama sırasında CHP Grup Başkanı Şahin, ismi okunduğunda “Yokum, Turgay Şahin’i yok yazın” diye çıkış yaptı.
Bu çıkış meclisten karşılık bulmazken toplantı bu şekilde başladı.
Şahin, meclis toplantısının sonuna kadar söz almadı.



KAYNAK: 61SAAT.COM