Trabzon Belediyesi ile Trabzon Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) arasında başlatılan toplum yararına çalışma projesi kapsamında 300 kişiye iş imkanı sağlandı. 15 Ekim Pazartesi günü iş başı yapacak olan 300 kişi, 9 ay boyunca belediyenin farklı hizmet alanlarında görev yapacak.

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin, Belediye Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen törende bir konuşma yaptı. Temel amaçlarının istihdama katkı sağlamak olduğunu belirten Sezgin, "Kurumumuz işsizlikle mücadele etmektedir. Toplum yararına çalışmak programları da işsizlikle mücadelede önemli yer tutmaktadır. Bugüne kadar toplam bin 700 kişi bu projelerden yararlandı." dedi.

Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, 2009 -2012 yılları arasında toplum yararına çalışma programı vesilesiyle belediyede yaklaşık bin 700 kişiyi istihdam ettikleri bilgisini verdi. Projede çalışanlara bugüne kadar yaklaşık 6 milyon liranın üzerinde ödeme yapıldığı belirten Kınalı, uygulamanın işsizleri kısmi soluk aldırdığını dile getirdi.