Trabzon Belediye Meclisinin bugünki toplantısı sakin başladı, sert bitti. Meclisin dağılmasının ardından CHP’li Ömer dayı ile AK Partili Fahrettin Aksoy arasında yaşanan gerilim Başkanlık katını hareketlendirdi.
CHP’li Ömer Dayı, Trabzon Belediye AK Parti Grip Başkan Vekili Fahrettin Aksoy üzerine yürüyerek, “şerefsiz vb.. “ ağır hakaretlerde bulundu. Güvenlik Görevlileri ve belediye personeli Ömer Dayı’yı sakinleştirmek için büyük uğraşlar verdi. Kendisini tutan, kişilerden sıyrılıp Aksoy’a koşmak için çabalayan Dayı, bu esnada hakaretlerini sürdürmeye devam etti.
Soğuk kanlılığını hiç bozmayan Fahrettin Aksoy, ağır hakaretlere dayanamayarak ‘Terbiyesizlik yapıyorsun, burası başkanlık makamı” sözleri ile dayıyı uyardı. Bu uyarı üzerine Dayı, daha yüksek sesle bağırmaya başlayınca, güvenlik görevlileri ve vatandaşların yardımı ile Başkanlık katından uzaklaştırıldı.
Konunun yargıya taşınıp taşınmayacağı ise merak konusu…
Kavganın Ömer Dayı tarafından Belediye Meclisine Başkanlık yapan Nusret Onur’a gönderdiği bir not ile ilgili Aksoy’un toplantı yorum yapmasından kaynaklandığı ileri sürüldü. Not’un dün yapılan yoğun tartışmaların ardından iptal edilen TOKİ çekilişi ile ilgili olduğu kaydedildi.