Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu   bölgede yayın yapan Karadeniz Gazetesi’nin 6 Ağustos tarihli nüshasının  1. Sayfasında kaleme alınan ‘Başkana Rüşvet Davası Açıldı’  başlıklı haberi yalanladı. Haberde dile getirilen bilgilerin art niyetli ve karalamaya yönelik bir amaçla hazırlandığını ifade eden Gümrükçüoğlu açıklamasında  gazete hakkında hukuki sürecin ivedilikle başlatılacağını belirtti.  

Başkan Gümrükçüoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi, “6 Ağustos tarihli Karadeniz Gazetesi’nde ‘Başkana Rüşvet Davası Açıldı başlığıyla hazırlanan haber metninde şahsım hakkında rüşvet ve yolsuzlukla mücadele kapsamında dava açıldığı beyan edilmiştir. Önce haberin kaynağını şiddetle kınıyorum. Kaynak olarak kullanılan kişi büyük bir ajitasyon yaparak herkesin her savcılığa yapabileceği sıradan bir şikayeti, soruşturması yapılmış iddianamesi hazırlanmış, davası açılmış bir mahkeme gibi sunarak ağır bir hukuk cinayeti işleyebileceğini göstermiştir.  Ben bu şikayetin ve bu çirkin yanıltmanın siyasi ve ağır bir hezeyandan kaynaklandığını düşünüyorum. Gazeteye gelince… Bir gazete olarak bilmesi gerekirdi ki hukukta yapılan her türlü şikayetle ilgili olarak Savcılık bir soruşturma numarası vererek şikayet dilekçesini kayıt altına almak durumundadır. İlgili şahsın Ankara’dan verdiği  şikayet dilekçesi Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşmış ve kayıt altına alınmıştır. Trabzon’da da gerek şahsıma gerekse de siyasi niteliğime karşı olup bu olayı manüple ederek şikayetçi olanlar zaten  vardı. Ankara’dan gelen dilekçeyle bu şikayetlere yenisi eklenmiştir. Olay bundan ibarettir. 

Söz konusu şikayetlerle ilgili henüz hiçbir delil toplanmamış,  şahsım ifadeye çağrılmamış, yani ilgili savcı tarafından henüz ele bile alınmamış  bir konuyla ilgili yerel gazetenin mahkeme kurup hükmünü verip, infaz yoluna gitmesi, kin, nefret dışında başka ne ile ifade edilebilir. Gazetecilik bu haberin neresindedir. Avukatlık ve hukuk adamı olmak, bu şikayetin neresindedir.  2 ayrı nefretin bir araya gelmesini hak edecek hiçbir icraat yapmadım. Daha henüz bir savcının ele bile almadığı bir dosyada bir gazetenin bir avukatla birlikte mahkeme kurup bir şehrin büyükşehir belediye başkanını itibarsızlaştırmaya ve linç etmeye çalışmaları hiçbir özgürlükle izah edilemez. Bu gazete basın -  ahlak yasasının yanından hiç geçmiş midir? Toplum içinde bu şahıs gibi iftiracı, siyasi husumet içinde olan kişiler bulunabilir ancak tüm topluma hitap eden bir gazete böyle davranamaz. Ortada açılmış hiçbir dava yokken bu gazete böyle bir dava açılması için ne kadar yanıp tutuşuyor ki heves ettiğinin manşetini atmış. Buradan gazetenin sahibi Mehmet Ali Yılmaz’a soruyorum. Sayın Yılmaz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile alıp veremediğin nedir. Şu gazeteyi alıp, önüne koyup empati yapabilir misin? Aynı iftiraları sana yapsalar acaba nasıl bir tepki verirdin.

 

Alnım açık yüzüm aktır. Allah’ın izni ile veremeyeceğim hiçbir hesabım yoktur. Hukuki tüm haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Bu şehrin Belediye Başkanına karşı yapılan bu iftira kampanyasını Trabzon halkına şikayet ediyorum. Kamuoyuna saygıyla duyururum”