Buna göre Trabzon Belediyesi'nin 2013 tahmini bütçesi 2012 yılı tahmini bütçesine göre yüzde 18'lik bir artışla 206 milyon 700 bin lira oldu. Trabzon Belediyesi'nin 2012 yılı tahmini bütçesi 175 milyon 150 bin TL olarak belirlenmişti.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yeni bütçenin Trabzon'a hayırlı olması dileğinde bulunarak "2013 yılı bütçesi 2012 yılına göre yüzde 18'lik bir artış göstererek 206 milyon 700 bin TL'ye yükseldi. Bu para Trabzon halkının daha iyi hizmet alabilmesi için kullanılacaktır. Trabzon'da devam etmekte olan projelere yeni projelerin eklenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Trabzon’u gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak için projeler üreterek takipçisi olduklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Belediye bütçesi ile yapabileceklerimizin dışında sürekli yeni projeler üreterek ilgili kurum ve Bakanlıklar nezdinde takipçi oluyoruz. Büyük projelerin belediyemizin bütçesinden yapılamayacağını herkes biliyor. Bunu daha seçimler öncesi vaat ettiğimiz ’61 projede’ de detayları ile ortaya koymuştuk. Göreve geldiğimiz günden beri başlattığımız büyük projelerin tamamlanması ile Trabzon bir dünya kenti haline gelecektir” diye konuştu.