Mahalli seçimlerden buyana ilkkez toplanan meclise AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Numan Yardım, İlçe Başkanı Ahmet Gören ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Belediye Meclisi üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Aydın ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Canan Kurucu ve yönetimi ile mahalle temsilcileri katıldılar. 

Toplantıda ilk sözü Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Aydın aldı. Aydın konuşmasında, “Biz AK Parti Gençlik Kolları olarak bizlere verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Bu süre zarfında birçok seçimleri de geride bıraktık. Seçimlerin sonuçları halkımızın kararıdır. Biz bu karara saygı duyuyoruz. Bu göreve gelen her kim olursa olsun biz her zaman destekçisiyiz” dedi. 

Kadın Kolları Başkanı Canan Kurucu da, “Biz seçimlerde kapı kapı dolaşarak kendimizi anlatmamıza rağmen yerel seçileri kaybettik. Bizler milli iradenin üzerinde başka bir güç tanımıyoruz. Halkın kararına saygı duyuyoruz. ” ifadelerini kullandı. 
İlçe Başkanı Ahmet Gören ise, “Bizler her karanlığın bir aydınlığı olduğuna inanan insanlarız. Hiçbir düşünce ve güç bizleri inandığımız uğurda partimiz ve davamız için vereceğimiz mücadelede yıldıramayacak, aksine çelikleştirecek, birbirimize ve partimize daha fazla sahiplenmemize katkı sağlayacaktır. Bizler diklenmeden dik durarak, her türlü engeli aşabilecek güce sahip olduğumuzu unutmadan, kimseyi kırmadan mücadelemize devam edeceğiz. Kimse bizleri davamız uğruna çalışmaktan alı koyamaz. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Partimiz ve mukaddes davamız için her zaman her ortamda verilmesi gereken mücadeleyi vermek bizlerin boynunun borcudur” dedi.

HER ZAMAN BEŞİKDÜZÜ’MÜZÜN YANINDA VE EMRİNDEYİZ
İlçe Başkanı Gören:  “Bizi Beşikdüzü’müze karşı vermiş olduğumuz ve vermeye devam edeceğimiz çalışma ve hizmetlerimizden vazgeçmemize sebep olmayacaktır. Ne olursa olsun sonuç nasıl olursa olsun Beşikdüzü’müzün yanındayız. Bir sonraki seçimlere daha güçlü bir şekilde hazırlanmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz beş yıllık zaman zarfında ilçemize çok şeyler kazandırdık bunları tek tek saymayacağım fakat bir tanesi var ki bunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Açılışı seçimden sonraya kalan Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ve en modern kapalı otopark ve Pazaryeri imar uygulamaları ile tapusu belediye adına kesilmesine ve hiçbir eksiğinin olmamasına rağmen sebep gösterilmeden yerel irade tarafından halkımızın hizmetine açılmamaktadır. Devlette devamlılık esastır. Pazar yerimizle ilgili herhangi bir hukuki dava varsa bile bu açılmasına mani değildir. Orası belediyemizin Beşikdüzü’müzün, halkımızın malıdır. Böyle bir yatırımı çürümeye mi terk edeceksiniz?  Bunca zamandır hala açılmamasına bir anlam veremiyoruz öyle zannediyorum ki bu eseri hizmete açmak AK belediyeciliğe nasip olacak” diye konuştu.

TELEFERİK ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ
Teleferik eleştirilerine cevap veren İlçe Başkanı Gören: “Teleferiği istemediniz, ama nasıl ceza kesip te oradan nasıl para kazanırım diye düşünmekten de vazgeçmediniz. Daha kurumsal reklamı dahi işletmeci tarafından yapılmayan işletmenin nasıl işlediğini yoldan geçerken otoparkına bakmadığınız için göremezsiniz. Beşikdüzü’müze faydasının ne olduğuna gelince o da sizin marifetinize kalmış. Sahildeki binlerce metrekare dolgu alanı sizlerin projelendirmenizi bekliyor. Ne dediniz ben proje yaparım desteğimi alırım. Belediye bünyemizde faklı pozisyonlarda çalışan birçok personelimiz var alın terlerini ödemek sizin boynunuzun borcudur. Hele hele iş sahibi olmuş, rızkını kazanan, çocuğuna iyi bir gelecek hazırlamak için çalışan fedakâr işçilerimizin iş sözleşmelerini devem ettirmekte boynunuzun borcudur. TOKİ’yi istemezsiniz, satılsa da payımızı alsak diye avucunuzu ovuşturursunuz. Arapları istemezsiniz, geldikleri yere gitsinler dersiniz, ama paralarını istersiniz. Oteli istemezsiniz, durdurmak için mahkemelere verilmesini sağlarsınız, ama turist gelsin dersiniz. Cezaevini istemezsiniz, ama gelmesi için tabelalarını dikersiniz. Mahkûmu istemezsiniz, ama bayramlaşmaya gidersiniz. Parayı bulurum dersiniz, borç var diye feryadı edersiniz. Bir önceki döneminizde Cenaze araçlarını cenaze sahiplerinin yakınına sürdürdüğünüz günleri unutmadık şimdi de mazotunu halka koydurduğunuz iş makinelerini unutamayacağız. Onlarca farklı araçla halka hizmet vermektesiniz, bir önceki sizin döneminizde belediyeyi kaç araçla bıraktınız. Ağlayacaksanız araçları bir kenara park edin öyle ağlayın. Her şey güzel olacak dediniz lakin fabrika ayarlarınıza dönmeniz uzun süre almadı. 

SAVUNMAMIZI SAĞLAMAK EN DOĞAL HAKKIMIZ
Son olarak söz alan İl Başkan Yardımcısı Numan Yardım da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Trabzon’a gelişinde kurdelesini kestiği hizmetleri ve verdiği vaadleri özetleyerek başladığı konuşmasında, “Türk Savunma Sanayi son yıllarda yaptığı atakta birçok alanda başarılı projeler gerçekleştirdi. Türkiye bölgesinde liderlik iddiasını artıracak ve ordunun gücünü katlayacak projeleri artırarak yoluna devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti olarak uluslararası düzeyde kendi savunmamızı sağlamak en doğal hakkımız. Biz de F35 hayalet uçak projesine dahil olmuştuk. F35 projesine bugüne tek siparişi veren ülkeleri saydığımızda ABD, İsrail, Türkiye, Avusturya, Norveç, Danimarka, Hollanda, İtalya, Japonya ve Güney Kore’dir. Şimdi ABD bize diyor ki, size F35’i vermiyoruz.  Biz de buna karşılık olarak Ruslar’ın yapmış olduğu ES 400’leri almaya karar verdik. Biz ABD’ye göbeğimizden bağlı değiliz. Sonuç itibariyle biz savunmamız her türlü yapma hakkına sahibiz. Artık o eski Türkiye yok. ”dedi. Daha sonra geçilen dilek ve temenniler bölümünde söz alan olmayınca toplantı sona erdi.