AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Gören, Belediye Başkanı Ramis Uzun’un basın yayın organlarında cezaevi ve borçlarla ilgili çıkan açıklamalarına sert cevap vererek; “Sayın başkan burası ağlama duvarı değildir. Seçim çalışmalarında “Onlar nasıl bulup yapıyorsa bende aynen öyle bulup yapacağım” diye ikna ettiniz. Şimdi size engel olan yok meydan sizin buyurun yapın” dedi.

Gören açıklamasına şöyle devam etti: “Ülkemizin ve dünyamızın bir gerçeği olan Cezaevleri keşke hiç olmasa ancak; bir Belediye Başkanı olarak sizden ceza evinin ilçemize 380 personel ve aileleri, dolmuş hatları, mahkûm yakınlarının sağladığı katkıyı anlayacağınızı umardım. Guatemala benzetmesini Beşikdüzü’ne ve sizin ağzınıza yakıştıramadım.  Cezaevleri en turistik bölgeden en geri kalmış bölgemize kadar her yerde mevcuttur. Beyanınızdan Anbarlı mahallemizde ki cezaevini gezip görmediğiniz anlaşılıyor, eğer görmüş olsaydınız o talihsiz benzetmeyi Ambarlı

Mahallemize yakıştıramazdınız.” 
Belediye Başkanı Uzun’un borç konusundaki açıklamalarına da cevap veren İlçe Başkanı Ahmet Gören: “Seçim kampanyanız da Dağlıca Mahallesi kahvehanesindeki konuşmanızda biz hesaplarımızı, projelerimizi, plan ve bütçemizi bu borca göre yaptık dediniz. Şimdi Sayın Uzun’a soruyorum; 327 milyon borcu var dediğiniz belediyenin afişte 114 milyon, basın açıklamanızda 117 milyon, Encümenlerinizle basının önünde belediye başkanımızdan devir alırken 71 milyon denilen borcun hangisi doğru; size hangisi sürpriz oldu. Madem 327 milyondu borç neden teslim alırken 71 değil de 327 demeden belediyeyi teslim aldınız.327 milyon borca talip olan sizin için 117 milyona düşmesi mi sürpriz oldu?” diye konuştu. 

Gören, yollar konusunda da önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Belediye Başkanı Sayın Uzun, Geçmişte görev yaptığı 5 yıllık döneminizde kaç km yol yaptınız. Kaç metre su borusu döşediniz. Hangi su problemini çözdü. İlçemizin altyapı, içme suyu, kanalizasyon yenilemesini tamamen biz yaptık. Şimdi Sayın Başkan ben size soruyorum; Teleferik, Doğalgaz, Kapalı Pazar Yeri, 500 araçlık kapalı otopark, açık otopark, 500 kişilik KYK Yurdu, Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi, OSBE ikinci etap alt yapısı, 20 hektar alanda Sahil projesi, Kanalizasyon Terfi merkezi, Su ve Kanalizasyon alt yapısı, 4 adet tersip bendi, ilçe Stadyumunun yenilenmesi, Anaokulu Yapımı, Engelli Okulu yapımı, İmam Hatip Yurt Binası, Emniyet Müdürlüğü binası, 130 km mahalle yollarına beton, 40 km Asfalt yol yapımı, Açık Alan Spor aletleri, 2 adet modern tuvalet, Cebeci Balık Restoran, yeni imar yolları, Recep Tayyip Erdoğan bulvarı, Ali Şükrü Bey caddesi yapımı, Adnan Menderes caddesi yapımı, Rauf Denktaş caddesi yapımı, 5000 m² Park Orman, Dere ıslahı, Belediye Meydan Parkı yenilenmesi, Aziz Gözaçan Spor Salonunun yenilenmesi, İzmiş Tepesi Tuvalet ve otopark yapımı, halen kullanmakta olduğunuz 40 adet yeni İş Makinesi alımı, Çeşmeönü Limanı Rıhtım Yapımı, SSK binası yapımı, Best Otel yerine ve Beşikdağına Otel yapımı ve sayamadığım bundan daha fazla yatırımlarla resmi olan 71 milyon ama sizin hala (71,114,117,327 milyon) olduğuna karar veremediğiniz parayı bu işlere harcadık. Siz bu saydıklarımın hepsine karşı çıktınız, bunlar olmadan bu ilçenin ekonomisi nasıl gelişecek.

Bizim yaptığımız ve açılışını seçimden sonraya bıraktığımız kapalı pazar yerinin açılışını yapamadınız hala, yapmanız gereken bir kurdele kesmekti. Pazarcılarımızı, seçimden önce kucaklayıp oy istediğiniz pazarcı kadınlarımızı hala mahalle aralarında yağmura, toza ve güneşte satış yapmaya mahkûm ediyorsunuz. Siz 17 milyon borç karşılığında hangi hizmeti yaptınız. Her fırsatta diyorsunuz ki hükümetten ve büyükşehirden ne istedimse aldım, hiç elim boş dönmedim.”