61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Oğuz Mahallesinde kurulan Üretici Kadınlar Derneği hemen hemen her kesimden takdir toplamaya devam ediyor. Beşikdüzü Belediye Binası önünde ki satış reyonunda organik ürünlerini vatandaşlarla buluşturan kadınlar, Beşikdüzü Kaymakamı Şakir Öner Öztürk’ü makamında ziyaret etti. 
Ziyarette, Oğuz Mahallesi Üretici Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Güler İpek, Proje Uzmanı Bahar Kastan, Proje Uzmanı Rabia Uzun Cirav ve Doğa Sporları Derneği Günüllüsü Hülya Ergin yer aldı. 
Dernek üyeleri Kaymakam Özrtük ile Beşikdüzü ve Oğuz Mahallesi için neler yapılabileceğini konuştu. Daha güzel bir Oğuz Mahallesi için projelerini Kaymakam Öztürk ile paylaşan kadınlar, burada istişarede bulundu. 
Kaymakam Öztürk’ün de kadınları dernek binalarında  ziyaret ederken çalışmaları hakkında bilgi aldığı bildirildi.
Dernek Başkanı Güler İpek, konuyla ilgili 61saat’e yaptığı açıklamada, kendisinin Trabzon’da bir kaç dernek daha çalıştığını burada da deneyimlerini kadınlara aktardığını ifade etti.


Kadınların evlerinde ürettikleri ürünleri kazanca dönüştürmeye çalıştıklarını ifade eden İpek, “Ürettiğimiz ürünleri kadınların kazanca dönüştürmesi için görünür olması için çabamız. 
İlk etapta 8 üye başladık. Ancak  şu anda 20 üyemiz var. Daha da olmak isteyenler var ama henüz tam faaliyete geçmediğimiz için üye yapmıyoruz” dedi. 
Derneğin kurulalı henüz 1 yıl olmadığını ifade eden İpek, “Derneğimizi 15 Mayıs 2019 tarihinde kurduk. İlerde Kooperatifleşmeyi düşünüyoruz. 
Ancak kooperatiflerin kuruluş maliyetleri fazla. O yüzden aslında yerelde kadın kooperatiflerinin diğerlerinden ayrılarak maliyeti daha düşük, kadınların ödeyebileceği şekilde çalışmalar olmalı. İçişleri Bakanlığının bu yönde talimatı. Var umarım olur” ifadelerini kullandı. 
Beşikdüzü Kaymakamı Öztürk ile yaptığı görüşme sorulduğunda ise İpek, “Beşikdüzü için ve köyümüz için neler yapabileceğimizi ne gibi projeler yapabileceğimiz konuştuk. Üreten kadınlarla ilgili Beşikdüzü’nde neler yapılabilir bizlere nasıl destek olunabiliri konuştuk.” dedi. 

ürünlere taleplerin yüksek olduğuna dikkat çeken İpek, evlerde ürettikleri ürünleri Beşikdüzü Belediyesinin önünde ki stantta satış yaptıklarını aktardı.