61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde , Metin Kalay’a ait  ayakkabı dün gece bir patlama meydana geldi. 
Patlamanın ardından iş yerinde yangın çıkarken itfaiye ve güvenlik güçleri olaya müdahale etti. Yangın, diğer binalara sıçramadan kısa sürede söndürülürken olayda iş yeri sahibi Metin Kalay ise ağır yaralandı. 
Kalay’ın KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde tedavi alındığı ancak durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. 

PATLAMA İLE İLGİLİ ŞOK İDDİALAR
Patlamanın meydana gelmesinin ardından ise ilçede çeşitli iddialar da gündeme gelmeye başladı. Kulaktan kulağa yayılan iddialara göre iki maskeli kişi kapıda bir şeyler yaparken dükkan sahibi Kalay ile karşılaştı. Bu sırada tartışma çıktı. Sonrasında büyük bir patlama meydana geldiği bildirildi.  
Patlama esnasında Kalay’ın olay yerinde olduğu ve ağır yaralandığı ifade ediliyor.  Kalay, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde tedavi altına alınırken, bu noktadan sonra ciddi iddialar gündeme geldi.  
Bir kısım el yapımı patlayıcı ile saldırı gerçekleştirildiğini iddia  ederken bir kısımda Molotof benzeri bir yöntemle kundaklama yapıldığını ileri sürüyor. 
İlerleyen saatlerde olayın netlik kazanması bekleniyor. 

Fotoğraflar Yusuf Keleş