Divan Başkanlığını Yusuf Ziya Aydın'ın, katip üyeliklerini Şenol Şirin ve Oğuzhan Gökmen Yılmaz'ın yaptığı seçimli genel kurulda Kurucu Başkanlığını yapan Osman Kenan Aksoy  yeniden Başkanlığa seçildi. 

Yönetim kuruluna Recep Oğuz, Dilek Kazaz, Kadir Hatipoğlu ve Cengiz Bayrak seçildi.

Yedek yönetim kurulu ise Yaşar Aktaş, Onur Doruk, Burak Burma, Aygül Ayar ve Tamer Pank isimlerinden oluştu. 

Denetleme  Asil üyeliklerine: Recep Çağlar, Zeki Yılmaz ve Hüseyin Üçüncü, Yedek denetleme kuruluna ise Ercan Ataoğlu, Engin Aydın ve Oğuzhan Gökmen Yılmaz seçildi. 

Genel Kurul sonrası Dernek Başkanı Osman Kenan Aksoy yaptığı açıklamada Adaletin tecellisinde önemli bir görev yüklenen bilirkişilerin bir kamu görevi yaptıklarını ifade ederek, "Misyonumuz Cumhurbaşkanımız tarafından açıklan eylem planı çercevesinde bilirkişilerin hak ve hukuklarını korumak, eğitimlerine önem vermek suretiyle ülke genelinde standart bir raporlama düzeyine kavuşturmaktır.

Bilirkişiliği meslek olmaktan çıkartmak, geçmişteki alışkanlıklardan kurtarmak ve daha saygın duruma getirmek için gayret göstereceğiz. Bundan sonraki hedefimiz Bölgelerdeki Bilirkişi Derneklerini tek çatı altında buluşturmak için federasyon kurma sürecimiz devam etmektedir. Her meslek grubundan bilirkişiye ihtiyaç duymaktayız. Bu çercevede Bölge Bilirkişiler listesinde yer alan Bilirkişileri derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Bize güvenenek seçilmemizi sağlayan üyelerimize teşekkür eder, hep birlikte güzel hizmetlere vesile olmayı arzuluyoruz" dedi.